Logo

Telegram
Facebook

Освіта – інвестиції у майбутнє


Місто Синельникове з робочим візитом відвідав директор департаменту освіти та науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олексій Полторацький.

Під час візиту керівник освітян Дніпропетровщини побував у навчально-виховному комплексі, де оглянув хід виконання робіт по реконструкції закладу, та провів зустріч з директорами закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти щодо підвищення якості освітніх послуг в області. У заході взяв участь міський голова Дмитро Зражевський.

Зустріч з педагогами проходила в осучасненому навчальному закладі, де було замінено покрівлю, двері та вікна, внутрішні комунікації, утеплено фасад. Сьогодні тут тепло, комфортно, капітально відремонтовані їдальня, спортивні та актова зали, у класах – нові меблі, використовуються новітні інтерактивні технології. Поруч зі школою – реконструйований стадіон із великим футбольним полем, біговими доріжками та різними ігровими майданчиками.

Нині підрядники вже завершують ремонтні роботи, що проводяться за рахунок коштів обласного бюджету та частково – з міського.

За словами директора департаменту освіти та науки Олексія Полторацького, глобального оновлення зазнав не лише Синельниківський НВК. Протягом останніх років в області активно йде реконструкція шкіл та садочків, які роками не знали капітальних ремонтів, будуються нові. Тут створюються комфортні умови для навчання та виховання сучасних дітей в рамках освітньої реформи.

«Освіта – це інвестиції у майбутнє. Сьогодні Дніпропетровщина є лідером зі створення нового освітнього простору», - наголосив Олексій Полторацький та разом із начальником управління дошкільної, позашкільної та загальної середньої освіти ДніпроОДА Валентиною Середньою ознайомив присутніх із результатами роботи департаменту щодо підвищення якості освітніх послуг в області за останні роки.

Так значну увагу приділено створенню опорних шкіл (сьогодні їх 41), організації навчання першокласників за стандартами нової української школи, впровадженню інклюзивного навчання для дітей з особливими освітніми потребами, організації підвозу дітей у сільській місцевості до навчальних закладів, розширенню мережі дитячих садків, організації змістовного дозвілля дітей шляхом створення шкіл робототехніки (сьогодні таких в області вже 8), розвитку спортивної бази – осучасненню стадіонів, облаштуванню нових спортивних майданчиків. У планах на найближчі три роки – реконструкція та будівництво 50 садочків та 100 шкіл.

«Для нас важливо зберегти динаміку розвитку освітянської галузі в області. Сьогодні ми бачимо лише перші результати спільної роботи, досягнуті завдяки децентралізації", - наголосив керівник департаменту.

Міський голова Дмитро Зражевський подякував Олексію Полторацькому за підтримку синельниківців та виділення коштів для проведення глобального ремонту колишньої школи №7, а нині навчально-виховного комплексу. Тепер тут функціонують сучасний дитячий садок та школа. У найближчих планах - відкриття відділення Синельниківської дитячо-юнацької спортивної школи, адже для цього тепер тут створені всі необхідні умови.

Керівник міста висловив сподівання, що при підтримці ДніпроОДА позитивних змін зазнає і стадіон, що знаходиться в центральній частині Синельникового на базі ДЮСШ. Проект для цього об’єкта вже розроблено.

У планах міської влади також облаштування території біля центру дитячої та юнацької творчості, який сьогодні став сучасним осередком позашкільної освіти в місті для дітей та молоді; покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів, реалізація заходів з енергозбереження та енергоефективності, благоустрій шкільних подвір’їв.

На перспективу вивчатиметься питання щодо оптимізації мережі закладів освіти: реконструкції в навчально-виховні комплекси двох міських шкіл - №5 та №6.

З перевагами такого навчального закладу як навчально-виховний комплекс, керівники шкіл та садків міста мали змогу ознайомитися особисто під час оглядової екскурсії по НВК, яку провела директор Галина Сіроух.

Сьогодні у першому, і поки що єдиному в Синельниковому НВК, створені сучасні умови для здобуття дітьми дошкільного віку, учнями безперервної дошкільної та загальної середньої освіти, розвитку їх творчих здібностей і нахилів.

img-20190312-113719.jpg
img-20190312-124022.jpg
img-20190312-124558.jpg
img-20190312-125101.jpg


adm. - 12.03.2019.