Logo

Telegram
Facebook

Особливості завершення 2019-2020 навчального року


Уряд продовжив строки загальнонаціонального карантину в Україні – він триватиме до 22 травня 2020 року. Таке рішення було прийняте 4 травня 2020 року під час засідання Кабінету Міністрів.

“Рішення Уряду передбачає послаблення деяких карантинних обмежень з 11 травня. Українці зможуть знову ходити в парки та сквери, запрацюють перукарні, буде дозволена оптова і роздрібна торгівля непродовольчими товарами. Однак для закладів освіти все залишиться незмінним – вони проводять дистанційне навчання та готуються до завершення навчального року”, – пояснила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

У зв’язку із продовженням карантину, виникає багато запитань щодо закінчення 2019-2020 навчального року. Для учнів 11 класів - це особливе випробування, адже попереду на них чекає ЗНО та вступ до закладів вищої освіти. Школярі та їх батьки цікавляться, коли розпочнуться канікули. Тож, надаємо відповідні роз’яснення.

Згідно Закону України «Про повну загальну середню освіту» навчальний рік завершується не пізніше 1 липня. Ця норма діє також і в умовах карантину. Заняття у школах будуть тривати до 29 травня у дистанційній формі.

До 15 червня школи завершують оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти та табелів навчальних досягнень. Упродовж червня на педагогічних радах закладів загальної середньої освіти буде розглянуто питання про переведення школярів до наступного класу. Якщо учні 1-8, 10 класів не планують навчатися в іншому закладі освіти, школи надішлють копії документів учням електронною поштою, а оригінали документів видадуть у вересні 2020-2021 навчального року.

Карантин жодним чином не вплине на можливість своєчасно отримати документи про освіту, оскільки весь процес замовлення відбувається в електронному режимі.

Попередньо МОН України повідомляло, що цьогоріч державна підсумкова атестація для учнів 4-х та 9-х класів скасована (наказ Міністерства освіти і науки України від 30.03.2020р. №463 «Про звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2019-2020 навчальному році»).

Випускники 11-х класів отримають документ про здобуття освіти після складання ДПА у формі ЗНО. Терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання залежать від закінчення карантину і можуть бути:

  • з 25 червня по 17 липня; результати не пізніше 31 липня;
  • з 17 серпня по 4 вересня; результати не пізніше 17 вересня.

Дати проведення ЗНО 2020 будуть повідомлені після 11 травня.

На базі закладів освіти міста №2 та №5 також будуть функціонувати пункти тестування, де наші випускники складатимуть основну сесію ЗНО з української мови та літератури, математики, історії України, англійської мови, географії, біології.

Вступна кампанія до закладів вищої освіти буде зміщена. Терміни залежать також від карантину.

Для запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, у 2019/2020 навчальному році заборонено проведення масових заходів, зокрема – останніх дзвоників та випускних вечорів (лист Міністерства освіти і науки України від 16.04.2020 №1/9-213 «Щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019-2020 навчального року).

Відкритим залишається також питання щодо зарахування учнів до 1-го класу 2020-2021 навчального року.

У нинішніх умовах школи прийматимуть документи для зарахування до першого класу в режимі онлайн. Прийом оригіналів документів буде після завершення карантину.

Заяви щодо зарахування учнів до 1-го класу заклади освіти прийматимуть в межах закріплених за ними мікрорайонів.

З метою отримання детальної інформації щодо перебігу подій та роботи системи освіти в умовах карантину,15 квітня Міністерством освіти і науки України створено єдиний ресурс MON-COVID19.INFO, який містить ключову інформацію про зміни в роботі дитячих садків, шкіл, закладів позашкільної освіти, коледжів та університетів.

Карантин став для всіх серйозним викликом, як для педагогів, так і для учнів та їх батьків. З’явилися нові форми освітньої діяльності, удосконалено та практично втілено дистанційне навчання. Будемо сподіватися на якнайшвидше завершення карантинних обмежень та повернення до звичайного режиму роботи.

Інформацію щодо діяльності освітніх установ міста розміщено на сайтах закладів. У разі виникнення питань можна звернутися на відповідні електронні адреси:

№ з/п

Найменування установи

Електронна адреса

Відділ освіти міської ради

gorono.sinelnikovo@gmail.com

школа № 1

sinschool1@gmail.com

школа № 2

sch2_sin@ukr.net

школа № 3

sch3_sin@ukr.net

школа № 4

smg3@online.ua

школа № 5

sch5_sin@ukr.net

школа № 6

sh6sin@ukr.net

Синельниківський навчально-виховний комплекс

sinsch7@gmail.com

ясла-садок №1 «Ромашка»

dnz1sin2012@gmail.com

ясла-садок №2 «Ластівка»

dnz2sin2012@gmail.com

ясла-садок №3 «Сонечко»

dnz3sin2012@gmail.com

ясла-садок №4 «Лелека»

dnz4sin2012@gmail.com

ясла-садок № 5 "Вербиченька"

dnz5sin2012@gmail.com

ясла-садок№ 8 "Лісова казка"

dnz8sin2012@gmail.com

ясла-садок №10 "Оленка"

dnz.olenka@mail.ua

ясла-садок №11 "Дружба"

dnz11sin2012@gmail.com

ясла-садок № 12 "Журавлик"

dnz12sin2012@gmail.com

Центр дитячої та юнацької творчості

felipenko@ukr.net

дитячо-юнацька спортивна школа

cuss.sinvo8@gmail.com


adm. - 15.05.2020.