Logo

Telegram
Facebook

Не будьмо байдужими!


На обліку міської служби у справах дітей перебуває 56 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

До батьків, які не займаються належним вихованням та утриманням дітей, застосовується адміністративні санкції, а саме: батькам виноситься попередження про притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП. Для притягнення до адмінвідповідальності в обов’язковому порядку необхідні письмові підтвердження громадян, адміністрації навчальних закладів, характеристики сім’ї та акти обстежень умов проживання, як служби, так і навчального закладу. Саме ці всі документи є підґрунтям для поліції при складанні адміністративного протоколу, і в подальшому - для позбавлення батьківських прав.

Питання позбавлення батьківських прав - довготривалий процес, який потребує співпраці соціальних служб, ювенальної превенції відділу поліції, навчальних закладів та громадян. Є певна процедура збору повного пакету документів, систематичності роботи із сім’єю протягом не менше одного року. Саме на цей увесь матеріал спирається служба у справах дітей, коли звертається із позовною заявою до суду. При розгляді таких справ в обов’язковому порядку необхідне притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, яких повинно бути не менше двох. Кожна заява чи звернення громадян фіксується та долучається до матеріалів справи.

Звертаємось до громадян міста з проханням активно співпрацювати зі службою у справах дітей Синельниківської міської ради та міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо виявлення дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, а також щодо встановлення фактів ухилення батьків від виконання ними батьківських обов’язків.

Не будьте байдужими! Якщо Ви знаєте про дітей, які живуть в тяжких умовах, або батьки яких зловживають спиртними напоями чи наркотичними речовинами; якщо Вам стало відомо про факт жорстокого поводження чи насильства над дитиною, негайно повідомляйте за адресою: м. Синельникове, вул. Виконкомівська, буд.30.

Телефон служби у справах дітей: 4-21-52.

Телефон центру соціальних служб: 4-42-87.

В.о.начальника служби у справах дітей О.В.АЛУЄВА


adm. - 24.03.2016.