Logo

Telegram
Facebook

Навчання комісій із соціального страхування підприємств регіону


Днями в залі засідань Синельниківської районної ради відбувся щорічний черговий п’ятнадцятий семінар – навчання членів комісій (уповноважених) із соціального страхування підприємств, установ, організацій за напрямками діяльності Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на 2016 рік. Навчання проведено на безоплатній основі, в ньому прийняли участь 126 голів та членів комісій регіону.

Фахівці міжрайонної дирекції висвітлили у своїх доповідях про зміни в законодавстві України по загальнообов'язковому соціальному страхуванню з тимчасової втрати працездатності, а саме: застосування норм Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-ХІV (в новій редакції), зміни до постанови КМУ від 26.01.2001р. № 1266, внесені постановою КМУ від 26.06.2015 № 439; коментарі та роз’яснення Міністерства соціальної політики України щодо цих змін; Закон України від 08.07.2010р. №2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (із змінами та доповненнями); основні аспекти діяльності комісії із соціального страхування, порядок прийняття рішень та їх оформлення згідно «Положення про комісію (уповноваженого) із соціального страхування підприємства, установи, організації», затверджене постановою правління Фонду 23.06.2008р. №25 (із змінами внесеними постановою правління Фонду від 16.11.2011р. №54), порядок фінансування страхувальників для надання застрахованим особам матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду та інші питання.

Проведені практичні заняття щодо призначення, нарахування та виплата допомоги, складання заяви-розрахунку та звіту по коштах Фонду з демонстрацією за допомогою мультимедійного пристрою.

Приділено увагу порядку нарахування та отримання матеріального забезпечення за рахунок коштів ФСС з ТВП фізичними особами-підприємцями, у т.ч. тими, які обрали спрощену систему оподаткування, та особами, які проводять незалежну професійну діяльність в зв’язку зі вступом в дію Закону України від 24.12.2015р. №909 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», яким внесені зміни до Закону України від 08.07.2010р. №2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Окремим питанням виділено необхідність дотримання законодавства щодо систематичності надання заяв-розрахунків та строків виплати застрахованим особам матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду.

Розглянуто питання порядку отримання застрахованими особами путівок до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів, що сплачуються за рахунок коштів ФСС з ТВП, та про електронну петицію до Президента України щодо збільшення видів соціальних послуг за рахунок коштів Фонду.

Вагоме місце зайняв розгляд питання щодо реабілітації застрахованих осіб, особливо тих, які були демобілізовані з зони АТО та повернулися до роботи і мають потребу в відновлювальному лікуванні в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів.

Слухачів ознайомили зі специфікою застосування фінансових і штрафних санкцій та адміністративною відповідальністю за порушення законодавства із соціального страхування.

Всі виступи підкріплювались відповідними зразками, графіками, таблицями, схемами та переліком нормативної бази, продемонстрованими у вигляді презентації.

За участі начальника відділу грошових адресних допомог Управління праці та соціального захисту населення Синельниківської міської ради Бутурлакіної С.М. доведено до відома порядок оформлення житлових субсидій та наданні вичерпні відповіді з цього питання.

Завершено заняття розглядом ситуаційних задач, контрольних запитань та відповідями на запитання учасників навчання та їх виступами. Вся необхідна для роботи нормативна база за допомогою інформаційних комп’ютерних технологій надана страхувальникам на флеш-пам'ять.

Висловлена подяка та пропозиція членів комісії про необхідність продовження в подальшому проведення таких семінарів-навчання.

Директор Синельниківської МрВД

ДОВ ФСС з ТВП Н.В. Приходько

-.jpg
-2.jpg


adm. - 03.06.2016.