Logo

Telegram
Facebook

Нарада щодо забезпечення безперебійної життєдіяльності міста під час ускладнених погодних умов у зимовий період


17 січня 2018 року під головуванням виконуючого обов’язки міського голови Володимира Яковіна у міськвиконкомі відбулося спільне засідання міського штабу з підготовки житлово-комунального господарства та соціально-культурної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 рр. та керівників підприємств міста, відповідальних за розчистку автодоріг від снігових заметів. Під час засідання обговорено питання щодо забезпечення безперебійної життєдіяльності міста під час ускладнених погодних умов у зимовий період.

Позачергове засідання проведено у зв’язку із надходженням до виконкому міської ради повідомлення Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології про погіршення погодних умов на території області протягом 17-18 січня 2018 року. У ці дні метеорологи прогнозують опади у вигляді дощу та мокрого снігу, місцями сильні опади. В окремих районах - ожеледь, налипання мокрого снігу. На дорогах - ожеледиця.

Кожен із членів штабу та керівник підприємства доповів про готовність до роботи при ускладненні погодних умов, стану техніки, що буде задіяна для розчистки автошляхів міста.

Володимир Яковін надав доручення об’єктам господарювання, комунальникам уточнити затверджені раніше маршрути, привести сили та засоби підприємств та організацій міста у готовність до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Соціальним службам доручили обстежити одиноких людей похилого віку, які опинилися в тяжких життєвих обставинах, та сім’ї неблагонадійних щодо недопущення переохолодження в період зниження температури.

За інформацією начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту міської ради Наталії Половної, для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій в умовах значного зниження температури повітря, у м.Синельниковому визначено та облаштовано 1 стаціонарний пункт обігріву. Пункт розташований за адресою: вул. Ягідна, 21 на базі Синельниківського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Анатолій Терещук, начальник Синельниківської дільниці Павлоградського управління по експлуатації газового господарства, вкотре наголосив, що громадяни не мають право самовільно втручатися у газову систему, систему димовентканалів. Нехтування нормами і правилами безпечного користування газовими приладами може стати причиною трагедії. Самовільне встановлення газових приладів та недотримання вимог безпеки під час їх експлуатації залишаються головними причинами загибелі людей.


adm. - 17.01.2018.