Logo

Telegram
Facebook

На Дніпропетровщині представники влади та громадськості обговорюють реформу децентралізації в Україні


Трирівнева система адміністративно-територіального устрою, розмежування функцій державної та місцевої влади, запровадження інституту префектів. На Дніпропетровщині стартувало публічне обговорення проєкту закону про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації. До нього долучилися представники Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей.

«На Дніпропетровщині вже створили 75 об’єднаних територіальних громад, в яких проживає понад 96% населення області. У найближчих планах – завершити реформу децентралізації, – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко. – Нині по всій Україні проходять публічні обговорення майбутніх конституційних змін. Спільно маємо виробити чітке бачення того, як будуватимуться відносини між органами місцевого самоврядування та центральною владою, наскільки самостійними та спроможними будуть громади».

Читати далі: за матеріалами ДніпроОДА https://adm.dp.gov.ua/news/na-dnipropetrovshchini-predstavniki-vladi-ta-gromadskosti-obgovoryuyut-reformu-decentralizaciyi-v-ukrayini


adm. - 05.03.2020.