Logo

Telegram
Facebook

Місто відвідали представники міжнародної організації GIZ


16 лютого 2016 року під головуванням заступника міського голови Тетяни Кучерук, за участю керівників структурних підрозділів міської ради, представників медицини відбулася нарада з проблемних питань громадян-переселенців. У нараді взяли участь представники німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ – Володимир Гарасюк, координатор GIZ з підтримки місцевих органів самоврядування, та Олександр Морозов – координатор GIZ з психо-соцальної підтримки та управління конфліктами в Дніпропетровській області.

Як повідомили шановні гості, GIZ підтримується і утримується Урядом Німеччини, сьогодні активно розширює співпрацю з Україною.

Під час зустрічі з представниками організації, обговорювалися проблемні питання, з якими стикаються структурні підрозділи міської ради, соціальні служби міста, працівники медичних закладів під час роботи з внутрішньо переміщеними особами, серед яких: забезпечення їх постійним житлом, фінансування лікування онко – та хронічних хворих, збільшення кількості фахових спеціалістів-психологів для роботи з переселенцями, укріплення комп’ютерною технікою управління праці та соціального захисту населення, центру надання адміністративних послуг, які безпосередньо працюють із переселенцями.

Проте сьогодні іноземні партнери мають намір допомагати не лише переселенцям, а й громадам, які їх прихистили. Під час наради обговорені питання щодо співробітництва організації з синельниківською громадою в сфері підтримки інших соціально чутливих верств населення міста, покращення соціальної інфраструктури. Йшлося про надання допомоги по обладнанню комп’ютерного класу на базі центру дитячої творчості відділу освіти, надання сучасної комп’ютерної техніки для центру надання адміністративних послуг, участь у проекті по реконструкції стадіону ДЮСШ, устаткуванні додаткових груп у дитячих садках, де дошкільну освіту здобуватимуть діти громадян-переселенців тощо. Для цього протягом наступних двох тижнів необхідно заповнити та направити до координаторів свої анкети, які будуть направлені спочатку у представництво німецького товариства у Київ, а потім у Німеччину. За результатами конкурсу, німецька сторона визначить, які проекти будуть реалізовані за їхньою підтримкою в місті Синельниковому.

pc310332.jpg
pc310319.jpg


adm. - 16.02.2016.