Logo

Telegram
Facebook

Міськвиконком розпочинає компанію з підготовки до перейменування вулиць Синельникового, які пов’язані з комуністичним…


04 червня 2015 року під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулася нарада за участю секретаря міської ради Тетяни Кучерук, заступника міського голови Григорія Шаркевича, керівників структурних підрозділів міської, комунальних підприємств міста "ЖЕК-1" та "ЖЕК-2", представників ЗМІ. Присутні обговорили питання про виконання в місті вимог Закону України від 9 квітня 2015 року № 317-VIII «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Дмитро Зражевський повідомив, що саме з цього засідання в місті розпочинається робота щодо виконання вимог даного закону. 03 червня 2015 року міським головою прийнято відповідне розпорядження, яким затверджено склад робочої групи та доручення членам цієї групи.

Так до 12 червня 2015 року спеціалістами відповідних структурних підрозділів міської ради буде проведена інвентаризація назв вулиць, провулків, інших об'єктів топоніміки міста, які потрібно змінити, а також пам'яток епохи тоталітаризму.

Проводитиметься робота щодо розрахунку коштів, необхідних для перейменування об'єктів топоніміки та демонтажу пам'ятників та пам'ятних знаків, перелік яких буде встановлено під час інвентаризації, витрат громадян, фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб у разі зміни назви вулиці внаслідок її перейменування.

З 18 червня 2015 року по 03 вересня 2015 року проходитиме збір пропозицій мешканців міста щодо перейменування вулиць, провулків тощо. Пропозиції прийматимуться в паперовому вигляді за адресою: вул.40 років Жовтня,14, або в електронному вигляді (i.vodianitzkaya@i.ua, info@snvyk.dp.ua). Телефон для довідок: 4-22-36.

Запропоновані нові назви за участю громадськості будуть обговорені під час засідань комісії з найменування та перейменування назв вулиць, споруд тощо, яка діє при міській раді.

Проект рішення про перейменування вулиць, враховуючи громадську думку, буде направлено на розгляд депутатського корпусу міськради, який і ухвалить остаточне рішення.

Міський голова Дмитро Зражевський зазначив, що згідно Закону таке рішення має бути прийнято місцевою радою у встановлений термін - півроку після вступу Закону в силу. Якщо таке рішення радою не прийнято, його приймає керівник міста або голова облдержадміністрації. Тобто, варіант не прийняття цього рішення закон не передбачає.

"До роботи по перейменуванню вулиць ми повинні залучити представників всіх об'єднань громадян, які діють на території міста, квартальних комітетів, депутатів міської ради, щоб почути думку кожного та спільними зусиллями вирішити, яку саме нову назву краще присвоїти тій чи іншій вулиці", - наголосив міський голова.


adm. - 04.06.2015.