Logo

Telegram
Facebook

Міськвиконком продовжує компанію з підготовки до перейменування вулиць Синельникового, які пов’язані з комуністичним та…


04 серпня 2015 року під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулася нарада за участю заступників міського голови, керівників структурних підрозділів міської, під час якої присутні обговорили питання про виконання в місті розпорядження міського голови «Про виконання в місті Синельниковому вимог Закону України від 09.04.2015 № 317-VIII «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Так на сьогоднішній день, згідно проведеної інвентаризації, в місті необхідно змінити сорок шість назв вулиць та двох провулків, демонтувати п’ять пам’ятників та три пам’ятні дошки, присвячені діячам та подіям епохи тоталітаризму.

Наразі в місті завершується збір пропозицій від громадськості щодо нових топонімічних назв. За дорученням міського голови Дмитра Зражевського вже найближчим часом відбудеться засідання комісії з найменування та перейменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів та інших споруд, що діє при міській раді, під час якої будуть обговорені всі пропозиції, що надійшли від небайдужих городян.

Щоб врахувати думки якомога більшої частини населення міста і таким чином знайти оптимальне рішення, на засідання комісії будуть запрошені представники об’єднань громадян, які діють в місті.

Запропоновані варіанти назв детально обговорять і народні обранці під час засідань постійних комісій. Остаточне рішення депутати міської ради ухвалять на пленарному засіданні.

Перелік вулиць, провулків, які необхідно перейменувати в м.Синельниковому

вул. 40 років Жовтня, 50 років ВЛКСМ, 50 років Жовтня, 50 років СРСР, Бабушкіна, Володарського, Воровського, Ворошилова, Дзержинського, Дімітрова, Енгельса, Жданова, Жлоби, Жовтнева, Калініна, Карла Лібкнехта, Карла Маркса, Кірова, Комсомольська, Кремлівських Курсантів, Крупської, Куйбишева, Леніна, Максима Горького, Маяковського, Московська, Некрасова, Орджонікідзе, Островського, Павла Корчагіна, Павлика Морозова, Петровського, Піонерська, Пролетарська, Радянська, Рози Люксембург, Свердлова, Тельмана, Ульянових, Федька, Фрунзе, Чапаєва, Червоноармійська, Щорса, Ярославського, Зої Космодем'янської;

провулки: Енгельса, Фрунзе.

Шановні мешканці міста!

Запрошуємо Вас взяти участь у громадському обговоренні щодо нових назв для цих вулиць та провулків та надати свої пропозиції до відділу архітектури та містобудування міської ради, а саме: вул.Радянська,36, к.16, за телефоном: 4-22-36, або на електронну адресу: i.vodianitzkaya@i.ua.

Давайте спільними зусиллями визначимо, яку саме нову назву краще присвоїти вулиці, де живете ви особисто, ваші близькі чи знайомі!


adm. - 04.08.2015.