Logo

Telegram
Facebook

Міський голова прозвітував перед громадою про роботу в 2017 році


22 листопада 2017 року міський голова Дмитро Зражевський в залі засідань міської ради представив громаді міста звіт про діяльність у 2017 році.

На захід були запрошені: керівники та представники трудових колективів підприємств, установ та організацій Синельникового різних форм власності, депутати міської ради, голови квартальних комітетів міста, представники об’єднань громадян, засобів масової інформації, члени громадської ради при виконавчому комітеті міської ради на 2017-2019рр..

Міський голова доповів про роботу, проведену протягом поточного року, окреслив пріоритетні напрямки діяльності міської влади у 2018 році.

На початку доповіді міський голова висловив слова щирої вдячності Святославу Олійнику – депутату, який представляє інтереси мешканців міста у Дніпропетровській обласній раді, та голові Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентину Резніченку, при підтримці яких в місті йде реалізація проектів, спрямованих на розвиток інфраструктури Синельникового, його благоустрій, покращення умов для навчання та виховання дітей та молоді.

Також керівник міста подякував всім мешканцям міста за особистий внесок в розбудову Синельникового.

Особливі слова подяки висловив на адресу синельниківців, які сьогодні знаходяться на буремному сході нашої України та зі зброєю в руках захищають суверенітет та цілісність країни.

Пам’ять військовослужбовців –синельниківців, які загинули в зоні проведення АТО, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Представникам громади за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну життєву позицію, вагомий особистий внесок в соціально-економічний та культурний розвиток міста Синельникового у 2017 році оголошено Подяку Синельниківського міського голови. Відзнаки та квіти вручено:

ДЕВІЧЕНКУ Ігорю Валерійовичу - капітану футбольної команди «Дніпроагро», під керівництвом якого команда посіла ІІ місце у Чемпіонаті Дніпропетровської області (1 ліга) в сезоні 2017 року.

ЗІНОВЬЄВУ Олександру Юрійовичу - директору товариства з обмеженою відповідальністю «Автотранспортне підприємство - 11215», яке надало дієву допомогу в організації комфортного перевезення громадян пільгових категорій в міському автотранспорті.

ІВАНЮЩЕНКО Катерині Леонтіївні - представнику громадськості, яка внесла вагомий особистий добровільний внесок для проведення заходів по реконструкції пам’ятника на братській могилі по вулиці Квітневій. Катерина Леонтіївна організувала та очолила ініціативну групу по збору коштів на ремонт цієї пам’ятки місцевого значення. Подяку, за дорученням Катерини Леонтіївни, отримала Іванющенко Світлана Анатоліївна.

СІТАЛО Андрію Миколайовичу - начальнику структурного підрозділу «Синельниківське локомотивне депо» регіональної філії «Придніпровська залізниця» публічного акціонерного товариства «Українська залізниця». Підприємство під керівництвом Андрія Миколайовича найбільше перерахувало коштів до дохідної частини міського бюджету у 2017 році.

-007.jpg
-005.jpg
-006.jpg
-016.jpg

Як повідомив міський голова Дмитро Зражевський, діяльність міської ради та її виконавчих органів була спрямована на реалізацію Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровської області на період до 2020 року, Стратегії розвитку міста Синельникового на період до 2020 року, її основної мети - зробити Синельникове екологічно чистим містом стабільного розвитку, з комфортними зручними умовами проживання городян.

Так загальний обсяг міського бюджету за уточненим планом на 2017 рік складає 252,5 млн.грн., що на 30 % більше, ніж у 2016 році.

З міського бюджету фінансується 23 міські програми, на реалізацію яких спрямовано майже 33 млн.грн.

На кінець жовтня освоєно близько 60 % бюджету розвитку.

У рамках Закону України «Про публічні закупівлі» структурні підрозділи міської ради, виконавчий комітет міської ради здійснюють свою роботу в системі електронних закупівель ProZorro, економія при проведенні електронних державних закупівель становить 7,8 % від плану закупки.

Обсяг реалізованої промислової продукції по місту за січень-вересень 2017 року за прогнозними розрахунками становить 754,5 млн.грн., що на 37% більше від аналогічного показника минулого року.

Середня заробітна плата по місту Синельниковому у І півріччі 2017 року складає 6460 грн., що на 74% більше, порівняно з 2016 роком.

У міськрайонному центрі зайнятості на обліку перебуває 216 осіб, що на рівні листопада 2016 року.

Чисельність населення, що проживає на території міської ради станом на 01 жовтня 2017 року становить 30 800 осіб.

У порівнянні з минулим роком, кількість населення зменшилася на 377 осіб.

У місті працює 282 торговельних об’єктів: 122 продовольчих та 160 промислових,19 підприємств ресторанного господарства, 78 підприємств сфери послуг.

Обсяг роздрібної торгівлі за всіма каналами реалізації за січень-вересень 2017 року за прогнозними розрахунками становить 665,2 млн. грн., в порівнянні з минулим роком, збільшено на 7%.

На сесіях міської ради розглянуто 61 проект рішень по різних земельних питаннях.45 земельних ділянок передано громадянам безоплатно у власність.Надходження від плати за землю до міського бюджету збільшилися на 34 %, в порівнянні з минулим роком.

Видано 23 дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок учасникам АТО для ведення особистого селянського господарства.

Розпочата робота по виготовленню містобудівної документації: детальних планів територій кварталів під забудову індивідуальними житловими будинками по вул. Центральна в районі Синельниківського професійного ліцею в південній частині міста та в районі вул. Максима Горького та вул. Мічуріна в східній частині міста.

У 2017 році Синельниківська міська рада стала переможцем обласного конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування.

На конкурс було представлено проект міського комунального підприємства «Водоканал», а саме: «Реконструкція мереж водопроводу за межу санітарної зони в районі вул. Робоча».

Проблема полягала в тому, що ділянка діючого водопроводу знаходилася у безпосередній близькості від закритого для поховань кладовища по вул.Робочій, що у випадку пошкодження труби може призвести до надзвичайної події – отруєнню питної води.

Сьогодні цей проект вже реалізовано. Виконано перенос труби водопроводу (350 метрів) за межу санітарної зони. Це дозволить не допустити надзвичайної ситуації, покращити водопостачання всього міста Синельникового.

Фінансування проекту здійснювалось у співвідношенні 50 на 50 відсотків з обласного бюджету та бюджету міста.

Поточним ремонтом охоплено 6400 кв. метрів доріг та 9200 кв. метрів внутрішньобудинкових територій доріг.

За кошти обласного бюджету у 2017 році капітально відремонтовані дороги по вулицям: Павла Тичини, Ковпака, Залізнична, Локомотивна та Гвардійська. Всього капітально відремонтовано 5 км доріг.

У місті проводяться роботи по ремонту тротуарів. Старе асфальтоване покриття поступово замінюється новим або ж на сучасну залізобетонну плитку. Поточним ремонтом охоплено ділянки тротуарів по вулицях: Миру, Затишна.

По місту встановлено 54 дорожні знаки.

Виконано розмітку центральних вулиць міста протяжністю 33,2 км.

У 2017 році започатковано програму «Чисте місто». Допомагає її втілити в життя ТДВ «Дніпрокомунтранс», яке отримало перемогу у конкурсі на надавача відповідних послуг.

З підприємством міська рада уклала угоду на 1 рік. По місту встановлено контейнери згідно санітарних норм, згідно графіка вивозиться сміття на полігони твердих побутових відходів м.Дніпра. Міське сміттєзвалище закрите. Сьогодні, враховуючи пропозиції та зауваження городян, міської влади, підприємство працює над усуненням недоліків в роботі та наданням якісних послуг населенню.

У 2017 році виконано санітарну обрізку близько 150 дерев на території міста (на міських кладовищах, на територіях освітніх установ і відповідно до звернень мешканців приватного сектору міста).

З метою попередження негативного впливу на навколишнє природне середовище, забезпечення охорони довкілля, ліквідовано 9 сміттєзвалищ на території м. Синельникове, за кошти міського бюджету.

У місті продовжується облаштування нового парку в районі водоймища Червоного. Роботи проводяться за рахунок коштів обласного бюджету.

З нагоди відзначення 149-ї річниці від дня заснування міста Синельникового, було оголошено загальноміський конкурс з благоустрою «Краще подвір’я -2017» На участь у конкурсі надійшло 42 заяви від мешканців міста. Переможцями визначено 6 родин.

У рамках заходів по підготовці до нового осінньо-зимового періоду, у 2017 році з міського бюджету профінансовано роботи на капітальний ремонт покрівель та виготовлення проектно-кошторисної документації.

У 2017 році виконано ремонт м’якої покрівлі та шиферної покрівель в 14 під’їздах 13 багатоквартирних житлових будинках міста загальною площею близько 3 тис.кв.м. по вулицях: Миру, Центральна, Богми, Виконкомівська, Затишна, Чехова, Уютна.

У 2017 році замінено та введено в експлуатацію 3 ліфти у будинку № 28 по вулиці Миру.

Щороку місто стає «світлішим» в прямому розумінні цього слова: активно проводиться ремонт мереж освітлення, в різних частинах Синельникового спалахують нові ліхтарі.

У 2017 році значну вагу приділено освітленню північної частини міста. За кошти міського бюджету тут встановлено 62 ліхтарі, відновлено 3,44 км мереж. 340 ліхтарів засвітилися у східній частини міста Синельникове. Тут встановлено 21,22 км електромереж.

Найефективнішим механізмом управління спільним майном у багатоквартирному будинку є здійснення такого управління за допомогою об’єднання його співвласників - ОСББ. У 2017 році в місті функціонує 16 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

За 2017 рік до комунальної власності територіальної громади м.Синельникове прийнятий 1 об’єкт відумерлої спадщини. До суду подано 5 заяв про визнання спадщини відумерлою: 1 заяву залишено судом без розгляду в зв’язку з наявністю спадкоємця, 2 заяви задоволено, 2 заяви знаходяться на розгляді.

Завдяки тісній співпраці з «АТП - 11215», в даний час в місті функціонує 9 автобусних міських маршрутів, які обслуговують 11 автобусів. У місті функціонує 2 маршрути, які обслуговують громадян пільгових категорій.

З 01 квітня 2017 року громадян пільгових категорій перевозить новий комфортабельний автобус SETRA німецьких виробників, який вийшов на міський пільговий маршрут №1.

Сьогодні послугами одночасно можуть скористатися 100 пасажирів. Це вдвічі більше, ніж при експлуатації попереднього автобуса.

До того ж модель нової машини є модернізованою, відповідає сучасним вимогам, тут є зручні умови для проїзду громадян з обмеженими фізичними можливостями.

Усі міські маршрути розроблені з урахуванням сполучення залізничних станцій міста з жилими мікрорайонами, східною стороною, промисловими районами. Протяжність міських маршрутів складає 86 км.

За принципом «єдиного вікна» в місті працює центр надання адміністративних послуг, в якому синельниківці мають змогу отримати будь-які адміністративні послуги, у тому числі документи дозвільного характеру.

Протягом січня - жовтня 2017 року до Центру надання адміністративних послуг надійшло 3786 звернень, що на 4,7% менше від аналогічного періоду 2016 року.

Всі документи розглянуті у встановлені терміни та видані без порушень.

У червні 2017 року підписаний договір про співпрацю виконавчого комітету міської ради з Регіональним сервісним центром МВС України в Дніпропетровській області, метою якого є задоволення потреб мешканців міста у послугах, що надаються цим Центром.

На базі міського ЦНАПу у погоджені дату та час працюють представники сервісного центру МВС та надають громадянам міста наступні послуги: реєстрація та перереєстрація транспортних засобів; прийом запитів на отримання довідок про відсутність судимостей; заміна посвідчення водія; видача міжнародного посвідчення водія.

За 10 місяців 2017 року загальна кількість виконаних процедур по відділу реєстрації міської ради становить 2786 адміністративні послуги:

Зареєстровано 71 новостворений суб’єкт, з них: 66 - фізичні особи- підприємці, 5 – юридичні особи.

Виконавчий комітет міської ради залучає суб’єктів малого підприємництва до участі у закупівлі товарів, робіт і послуг за кошти міського бюджету.

Всього в місті зареєстровано 1390 фізичних осіб - підприємців та 450 юридичних осіб.

Упродовж останніх 7 років міською владою проводиться системна робота, спрямована на зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів, реалізацію заходів з енергозбереження.

На сьогоднішній день ми виконали свою програму по 100% заміні старих вікон на сучасні в наших школах.

У 2017 році розпочали таку роботу по дитячих садках: першими стали ДНЗ №10 та №12. Відтепер тут всі вікна енергозберігаючі.

До того ж, за рахунок міжнародного дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), у садочку №12 завершуємо капітальний ремонт в приміщеннях, де відкриємо 2 нові сучасні групи для дітей.

Всього у садках міста (№10,11,12) додатково є вільними 76 місць.

За кошти бюджету розвитку капітально відремонтували скатну покрівлю дитсадка № 2: замінили стару на сучасну - металопрофільну. Також тут виконали роботи по ремонту спальної кімнати.

У цьому році виготовили проектно-кошторисну документацію на будівництво топкової ДНЗ № 8.

Завершили капітальний ремонт скатної та частини плоскої покрівлі в школі № 5.

За кошти міського бюджету виконали капітальний ремонт класної кімнати у школі №3, що постраждала в результаті пожежі. Також тут ремонтуємо бібліотеку.

Найбільш масштабні роботи сьогодні можна спостерігати у нашому поки що єдиному в місті начально-виховному комплексі.

За рахунок коштів обласного бюджету тут проводяться роботи І черги реконструкції НВК: заміна близько 300-т старих вікон на сучасні,

утеплення та ремонт даху, утеплення фасаду сучасними матеріалами та оздоблення різнокольоровою плиткою, утеплення відмощення за новими технологіями,ремонт ганків спортивних та актової зали.

У 2018 році роботи будуть продовжені. Передбачається провести ремонт: каналізаційної мережі,електрогосподарства, підлоги, реконструкцію стадіону. У подальшому на базі цього закладу буде відкрито відділення Синельниківської ДЮСШ.

На покращення матеріально-технічної бази закладів освіти, проведення капітальних ремонтів у 2017 році з міського бюджету виділено понад 3 млн.грн..

У 2017 році у загальноосвітніх закладах міста було організовано безкоштовне харчування учнів 1 класів та дітей пільгових категорій: дітей з малозабезпечених сімей, дітей із сімей переселенців та учасників АТО.

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, за рахунок міського бюджету 100% забезпечені шкільною та спортивною формою.

Також діти -сироти та діти, позбавлені батьківського піклування отримують одноразову допомогу після досягнення 18 років. У 2017 році допомогу отримали 12 дітей.

Талановиті та обдаровані діти міста отримують двічі на рік стипендію міського голови.

До Дня міста діти отримали гарний подарунок від депутата обласної ради Святослава Олійникадитяче містечко, розташоване поруч із будівлею міського Центру дитячої та юнацької творчості.

У липні 2017 році, на прохання батьків, філія центру дитячої та юнацької творчості отримала вільні приміщення дитячого садка №10.

У новому 2017-2018 н.р. тут працює 7 різних за напрямками гуртків, 14 груп.

Відпочинком та оздоровленням у 2017 році охоплено 71% від загальної чисельності дітей шкільного віку. У 2016 році цей показник складав 67%.

У 2017 році на оздоровлення дітей з міського бюджету виділено на 60% коштів більше, ніж минулого року. Це 351,4 тис.грн..

Особлива увага приділялася оздоровленню дітей пільгових категорій.

Повністю оздоровлені діти - сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Окрему увагу приділено оздоровленню дітей загиблих воїнів АТО та учасників бойових дій.

6 дітей оздоровлено у таборах: «Перлина Придніпров’я» (Новомосковський район), «Молода гвардія» (м.Одеса), «Артек» (м.Київ), «Одіссей» (смт Кирилівка, Запорізька обл.)

Вперше в цьому році відправлено 22 дитини учасників АТО за рахунок коштів міського бюджету до морського табору «Орльонок» (м.Генічеськ).

Всього в таборах (за рахунок міського, обласного та державного бюджетів) оздоровлено 91 дитину пільгових категорій, що на 24 більше, ніж у 2016 році (67).

У порівнянні з 2016 роком, заплановані видатки на культуру зросли в 1,3 рази.

Збільшено видатки на виплату заробітної плати бібліотекарям та педагогічним працівникам школи культури і мистецтв, підписку періодичних видань та поповнення основного бібліотечного фонду міської дитячої бібліотеки.

Поповнено матеріально-технічну базу закладів культури:

- у школі культури і мистецтв придбані музичні інструменти, мультимедійна установка та меблі;

- для міської дитячої бібліотеки придбано комп’ютер та встановлено охоронну сигналізацію в будівлі.

У 2017 році Синельниківська школа культури та мистецтв відзначила 55 - річний ювілей. Урочистості з нагоди цієї вагомої дати відбулися 20 травня 2017 року у концертній залі школи. У подарунок заклад отримав музичні інструменти, меблі від міської влади, мультимедійне обладнання від депутата Дніпропетровської обласної ради Святослава Олійника.

Проведено 16 загальноміських культурно - масових заходів. Спільно з творчими колективами підпорядкованих та підвідомчих закладів культури – 302.

Влітку на агітаційному майданчику по вулиці Миру та у новому парку вихідними днями проведено низку культурно-розважальних заходів для дітей. Під час заходів працювали книжкові виставки, проводилися майстер-класи з петриківського розпису.

У місті пройшли 3 гастрольних вистави Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру ім..Т.Г.Шевченка та Дніпропетровського академічного театру російської драми ім.Горького, 3 вистави цирка-шапіто.

На агітаційному майданчику по вул.Миру влітку працював дитячий майданчик з надувними та спортивними батутами, тиром та розважальними іграми для дітей міста.

62 вихованця школи культури та мистецтв у 2016-2017 навчальному році стали переможцями та призерами обласних та всеукраїнських конкурсів.

Укомплектовано бібліотечний фонд міської дитячої бібліотеки, придбано додатково 116 примірників літератури.

Бібліотекою обслуговано більше 3 тисяч читачів, видано майже 35 тисяч книг.

На території міста розташовано 13 пам’яток культурної спадщини. Впродовж року велась робота щодо ремонтних робіт пам’яток.

На пам’ятці історії місцевого значення - братській могили по вулиці Квітневій,8 у 2017 році проведені ремонтні роботи: демонтовано старий аварійний пам’ятник на честь воїнів, які загинули при звільненні міста Синельникового, померли від ран у шпиталі у вересні 1943 року, встановлено меморіальну дошку з іменами похованих, виконано благоустрій території.

Ремонтні роботи проведено за ініціативи громадян та влади, за добровільні внески небайдужих мешканців. Міський голова подякував всім, хто вніс свій внесок у цю важливу та необхідну справу.

Вперше у 2017 році затверджено Порядок забезпечення харчуванням, проживанням та проїздом спортсменів на спортивні змагання за рахунок коштів міського бюджету.

У місті активно працюють: відділення легкої атлетики та футболу Синельниківської дитячо-юнацької спортивної школи;

федерації: дзюдо, карате,боксу, кік-боксингу, волейбольний клуб «Торнадо».

Найбільш результативними у 2017 році стали виступи спортсменів федерації боксу, дзюдо, кікбоксінгу, карате та відділення легкої атлетики дитячо-юнацької спортивної школи.

Футбольна команда міста «Дніпроагро, до складу якої входять випускники Синельниківської ДЮСШ, в сезоні 2017 року взяли участь у Чемпіонаті Дніпропетровської області (1 ліга), де завоювали почесне ІІ місце.

Всього у спортивних закладах та клубах займаються понад 600 дітей та дорослих.

Протягом 2017 року спортсмени міста стали переможцями та призерами 40 разів у змаганнях Всеукраїнського рівня, 152 рази – обласного рівня.

Протягом року проведено 14 міських змагань, в яких взяли участь близько 1500 спортсменів.

З метою створення комфортних умов для занять фізичною культурою та спортом, у 2017 році капітально відремонтували спортивну залу Синельниківської ДЮСШ.

На черзі – реконструкція стадіону: заміна покриття футбольного поля та бігових доріжок на сучасне, облаштування спортивних майданчиків зі штучним покриттям та освітленням.

Цього року за кошти обласного бюджету виготовили проектно-кошторисну документацію.

У місті проживає 8 039 громадян похилого віку. Середній розмір пенсій – 2 234 грн..

Заборгованість із заробітної плати по місту відсутня.

На сьогоднішній день в місті налічується 12 500 домогосподарств. Субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг отримують 7 600 домогосподарств, що становить 60,8%.

У 2017 році профінансовано окремі напрями міської Програми соціального захисту окремих категорій громадян. А саме:

- до 31 - ї річниці аварії на ЧАЕС для 8 учасників ліквідації аварії виділено матеріальну допомогу;

- 27 громадян - довгожителів міста, яким виповнилося 90 і 95 років отримали грошову допомогу;

- надано підтримку хворим на туберкульоз у вигляді 72 продуктових наборів за рахунок міського бюджету.

На обліку перебувають 1575 інвалідів різних категорій. Всі, кому необхідно, забезпечені індивідуальними засобами реабілітації.

9 ветеранів війни та 17 інвалідів різних категорій за рахунок державних коштів забезпечені безкоштовними путівками до санаторно-курортних закладів.

Завдяки спільній співпраці міської ради з депутатами обласної ради, за їх пропозиціями, згідно з Програмою соціального захисту окремих категорій громадян, 129 мешканців нашого міста отримали матеріальну допомогу за рахунок обласного бюджету на загальну суму 348,9 тис.грн.

Управлінням праці та соцзахисту населення проводиться робота з вирішення проблемних питань громадян-переселенців із зони проведення АТО.

Створена база даних переміщених осіб, проводиться облік громадян, виплати соціальних допомог. На 01.11.2017 обліковано 726 осіб.

При міськвиконкомі працює комісія з питань вирішення житлових питань внутрішньо переміщених осіб.

У місті обліковано 228 учасників бойових дій з числа учасників АТО, 6 інвалідів війни, 17 членів сімей загиблих в зоні АТО.

8 учасників бойових дій пройшли лікування в санаторно-курортних закладах, 1учасник бойових дій АТО пройшов психологічну реабілітацію.

Матерям та вдовам загиблих військовослужбовців виплачено разову матеріальну допомогу до Дня захисника України.

Для обслуговування найбільш вразливих категорій непрацездатних громадян похилого віку в місті діє територіальний центр соціального обслуговування.

У центрі працює 3 відділення, обслуговуються близько 1000 чоловік. Громадянам надається більше 30 видів соціальних послуг.

У відділенні соціально-побутової адаптації для організації дозвілля і відпочинку пенсіонерів продовжують працювати 6 клубів за інтересами, які відвідують більше 200 осіб.

Протягом року для учасників клубу проведено 88 культурно-масових заходи.

Також при територіальному центрі діє пункт прийому від населення речей, що були в користуванні.

Допомогу отримали 386 чоловік з числа громадян-переселенців та малозабезпечених сімей.

Продовжує роботу пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації, послугами якого скористалися 47 чол.

До послуг пенсіонерів, які знаходяться на обслуговуванні в терцентрі, надається легковий автомобіль. Автотранспортними послугами скористалися 82 чол.

У 2017 році для непрацездатних громадян запроваджено нову послугу – перукар на дому, якою скористалися 216 чол..

Всього в місті проживає 229 багатодітних сімей, де батьки виховують 742 дитини.

Одним із пріоритетних напрямків роботи міської влади є реалізація заходів, спрямованих на сприяння функціонуванню української родини.

У рамках Програми щодо забезпечення реалізації державної політики з питань сім’ї, жінок, дітей та молоді на 2016-2023, організовано привітання жінок, які народили немовлят.

Сьогодні в місті проживає 39 жінок зі званням « Мати- героїня».

Функціонує 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 7 дітей, позбавлених батьківського піклування.

До дитячого будинку сімейного типу протягом 2017 року довлаштовано 3 дітей, ще 1 дитину буде влаштовано до кінця року.

У місті створено 11 прийомних сімей, в яких виховуються 18 дітей, позбавлених батьківського піклування.

У 2017 році створено 1 прийомну сім’ю, до якої влаштовано двох дітей, позбавлених батьківського піклування.

Важливим питанням забезпечення соціального захисту дітей є своєчасне надання їм відповідних статусів: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Протягом 2017 року рішеннями виконавчого комітету Синельниківської міської ради надано статус 14 дітям.

Сьогодні на обліку у службі дітей перебуває 22 дитини – сироти та 67 дітей, позбавлених батьківського піклування (всього – 89 дітей). Сімейними формами виховання охоплено 99 % дітей.

У 2017 році службою у справах дітей виявлено 36 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

На 17 батьків, які виховують та утримують дітей не на належному рівні, складено адміністративні протоколи.

З метою запобігання правопорушень серед дітей, проводяться спільні рейди з інспекторами ювенальної превенції щодо виявлення безпритульних та бездоглядних дітей. З початку 2017 року проведено 10 рейдів.

Питання відчуження житла неповнолітніх, встановлення опіки над дітьми та їх майном, питання захисту прав дітей та їх законних інтересів розглядаються на комісії з питань захисту прав дитини дітей при виконавчому комітеті Синельниківської міської ради.

У міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на обліку перебувають 130 сімей, які опинилися в складних сімейних обставинах. З родинами проводиться соціальна робота, запроваджено тренінговий курс «Батьківство в радість».

Всього центром надано 1797 соціальних послуг.

Окрему увагу спеціалісти центру приділяють сім’ям вимушених переселенців та сім’ям, члени яких є учасниками АТО.

На обліку перебуває 236 осіб та 6 сімей загиблих військовослужбовців, 31 сімя внутрішньо переміщених громадян, в яких виховується 51 дитина.

З метою реалізації заходів щодо соціальної підтримки та захисту молоді, яка перебуває на обліку в Синельниківському МРВ Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації, фахівцями центру здійснюється соціальний патронаж осіб даної категорії, які мають проблеми з законом. На обліку знаходиться 53 особи.

Спільно з медиками, проводяться заходи, спрямовані на формування та закріплення здорового способу життя, профілактику наркоманії, алкоголізму, соціально-небезпечних хвороб, у т.ч. ВІЛ/СНІД.

У 2017 році проведено: місячник з профілактики туберкульозу, місячна акція «Зупини СНІД. Пройди тест на ВІЛ», благодійна акція "Єднаймося заради життя!" до Всесвітнього дня боротьби з раком.

З метою надання якісних медичних послуг населенню міста, продовжує роботу міський комунальний заклад охорони здоров’я «Синельниківський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Синельниківської міської ради», створений у 2016 році. У закладі сьогодні працюють 116 осіб.

На сьогоднішній день до складу центру входить три амбулаторії загальної практики сімейної медицини:

дві працюють в орендованих приміщеннях Синельниківської центральної районної лікарні та

одна в центрі міста – по вул.Виконкомівській, 32, в приміщенні колишньої поліклініки Вузлової лікарні ст.Синельникове- 2.

У серпні 2017 року розпочато капітальні ремонтні роботи в рамках проекту «Реконструкція адмінбудівлі в амбулаторію» по вул.Гагаріна, 3 (у приміщеннях колишньої Вузлової лікарні ст.Синельникове -2).

Після капітального ремонту тут буде розміщено першу амбулаторію (одну з двох, що діють при ЦРЛ).

Передбачається, що тут буде облаштовано 7 сучасних кабінетів площею близько 20 кв.м кожен для прийому пацієнтів, кімната для проведення щеплень, лабораторних досліджень, для проведення процедур в умовах денного стаціонару. У планах також облаштування холу, реєстратури, санвузлів, придбання меблів, капремонт фасаду будівлі, благоустрій прилеглої території з облаштуванням квітників, парковки для автомобілів, встановленням лав та урн.

На базі цієї амбулаторії працюватимуть 6 лікарів разом із 12 медсестрами, старшою медичною сестрою та завідувачем амбулаторією. Медики в сучасних комфортних умовах обслуговуватимуть близько 13 тис. дорослих та маленьких синельниківців – мешканців районів Черемушки та Мала. Ремонтні роботи планується завершити вже у 2017 році.

У квітні 2017 року в місті повноцінно почала працювати Урядова програма «Доступні ліки».

Договір про відшкодування вартості лікарських засобів з центром первинної медико-санітарної допомоги уклали 5 суб’єктів господарювання. Ліки можна придбати у 9 аптеках.

З початку запровадження Урядової програми «Доступні ліки» 5662 особи скористалися запропонованою пільгою, із них 1525 громадян користуються постійно.

Лікарями первинної ланки центру за час впровадження Урядової програми виписано 16 335 рецептів.

Наше місто сьогодні в лідерах по користуванню цією державною підтримкою.

За кошти міського бюджету у 2017 році розробили проектно-кошторисну документацію для встановлення мережі відеонагляду.

У наступному році плануємо реалізувати цей важливий проект, в результаті чого встановимо близько 60 відеокамер у місцях скупчення людей, в'їздів до Синельникового, щоб працівники міського відділення поліції спостерігали за ситуацією в місті та у будь-який момент змогли вжити оперативних заходів щодо запобігання злочинних дій або розкриття злочину.

У місті зареєстровано понад 120 об'єднань громадян. Найчисельнішою серед громадських організацій є Синельниківська міська рада ветеранів Дніпропетровської області.

У 2017 року обрано новий склад консультативно-дорадчого органу – громадської ради при виконавчому комітеті міської ради на 2017-2019 рр. До складу ради ввійшло 11 представників інститутів громадянського суспільства. Очолив раду Родзін Олександр Володимирович.

Ключові питання 2018 року: продовження робіт у закладах освіти та медицини, по реконструкції навчально-виховного комплексу; капітальному та поточному ремонту доріг; благоустрою міста; реконструкції стадіону «Локомотив» Синельниківської ДЮСШ.


adm. - 23.11.2017.