Logo

Telegram
Facebook

Міський фестиваль «Козак – FEST»


З нагоди Дня козацтва та Дня Захисника України у центрі дитячої та юнацької творчості відбувся міський фестиваль «Козак – Fest».

У холі були представлені цікаві виставки: «Скарби з бабусиної скрині» та «Козацькому роду нема переводу». Тут можна було ознайомитися з роботами народних умільців, деяким експонатам було навіть понад 100 років. Присутні дізналися про родовід сімей: Іванющенко, Кононенко та Тихонцевих.

У глядацькій залі відбувся святковий концерт. Захід відкрили учасниці колективу «Натхнення» центру дитячої та юнацької творчості (керівник Жанна Пасічник). Святковий настрій подарував глядачам Заслужений працівник культури України, Почесний громадянин міста Синельникове, викладач школи культури і мистецтв Ігор Білий. Він привітав усіх присутніх з Днем Покрови та Днем українського козацтва, заспівав козацьких пісень та надихнув усіх на добрі справи та продовження славних традицій козацького роду.

У фестивалі взяли участь представники всіх навчальних закладів міста. Кожна школа творчо підійшла до виконання завдання. Учасники школи № 6 розкрили тему: «Від минулого до майбутнього». Школа № 1 представила козацьке дозвілля з гарними піснями про кохання.

Як відомо, кращим днем для сватання, вважалося 14 жовтня на свято Покрови Пресвятої Богородиці, тому і на цьому фестивалі були проведені два обряди сватання, які показали учасники команд шкіл № 2 та № 3.

Де б ми не ходили, в якій країні не побували, але найкраща для нас є рідна Україна. Саме про це у своїй композиції «Край мій солов’їний» розповіли учасники фестивалю від школи №4.

Чарівну, співучу Україну для глядачів відкрила команда з навчально – виховного комплексу.

Мужнім, славним героям- захисникам нашої Батьківщини присвятили свій виступ учасники фестивалю школи № 5.

Окрасою свята став ансамбль бандуристів «Весняночка» школи культури і мистецтв (керівник Ірина Паламарчук ).

По закінченню фестивалю всі учасники були нагороджені дипломами «Козак – Fest» та фотографіями на згадку.

У кожної людини Батьківщина одна єдина, як і родина. Ії історію, культуру, звичаї та традиції необхідно свято шанувати. Цей захід допоміг школярам розширити світогляд, більш детально ознайомитися з історією Українського козацтва, військовими традиціями і звитягами Українського народу.

p1180864.jpg
p1180890.jpg
44146360-779746389083656-6972878881069989888-n.jpg
p1180931.jpg
p1180943.jpg
p1180985.jpg


adm. - 16.10.2018.