Logo

Telegram
Facebook

Кожна дитина має право на сім’ю


Кожна дитина має право на сім’ю. Усиновлення - є пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, повідомляють у службі у справах дітей міської ради.

Доброта і любов – головне, що дорослі повинні дарувати дітям. Адже діти – наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, дорослі повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину, особливо про дітей, які залишились без батьківської опіки.

Усиновлення — це прийняття усиновлювачем у свою сім’ю дитини на правах сина або дочки, яке здійснюється на підставі рішення суду.

Усиновлювачем дитини може бути дієздатна особа віком не молодше 21 року, за винятком, коли усиновлювачем є родич дитини. Усиновлювачем може бути особа, старша за дитину, яку вона бажає усиновити, не менш як на 15 років. Різниця у віці між усиновлювачем та дитиною не може бути більшою ніж 45 років. Усиновленими можуть бути діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та діти, батьки яких дали нотаріально посвідчену згоду на усиновлення. Кількість дітей, яких може усиновити один усиновлювач, не обмежується.

Громадяни України, які бажають усиновити дитину, звертаються з письмовою заявою про взяття їх на облік кандидатів в усиновлювачі до служби у справах дітей за місцем проживання.

Заява вважається поданою, якщо до неї додаються всі документи, визнані законодавством. Інформація про дітей, які можуть бути усиновлені, надається кандидатам в усиновлювачі службою у справах дітей за місцем їх обліку. Кандидату в усиновлювачі надаються відомості про ім’я, вік, стать дитини, стан її здоров’я, правові підстави для усиновлення, форму влаштування, наявність або відсутність братів, сестер. Ознайомлення з інформацією про дитину супроводжується показом її фото. Кандидат в усиновлювачі має право ознайомитися з особовою справою та медичною карткою дитини, провести додаткове медичне обстеження дитини, яка може бути усиновлена у державному або комунальному закладі охорони здоров’я, відвідувати дитину за місцем її проживання щодня протягом строку дії направлення.

Усиновлювач має такі державні гарантії: отримання грошової допомоги при усиновленні дитини у розмірі, як при народженні першої дитини; надання відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку; надання одноразової оплачуваної відпустки тривалістю 56 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів (при усиновленні дитини віком старше 3 років); надання щорічної оплачуваної відпустки тривалістю 10 календарних днів.

За детальною інформацією необхідно звертайтатися до служби у справах дітей Синельниківської міської ради за адресою: м. Синельникове, вул. Виконкомівська, б. 30, каб. 2 та за телефоном: 4-21-52.


adm. - 17.12.2018.