Logo

Telegram
Facebook

Із засідання голів квартальних комітетів


19 травня 2015 року під головуванням секретаря міської ради Тетяни Кучерук відбувся семінар-нарада з головами квартальних комітетів міста.

На початку засідання секретар міської ради Тетяни Кучерук звернула увагу присутніх, що з 01 травня поточного року набрав чинності спрощений порядок призначення житлових субсидій. В міському управлінні праці та соціального захисту населення налагоджена чітка системна робота з відвідувачами. Працівники управління докладають максимум зусиль, щоб кожен громадянин зміг скористатися своїм правом на отримання соціальної допомоги від держави.

Начальник відділу грошових виплат та компенсацій міського управління праці та соцзахисту населення Світлана Бутурлакіна нагадала квартальним, що призначення субсидії відбувається на підставі лише двох документів - заяви та декларації про доходи і витрати осіб, які громадяни можуть подавати до органу соцзахисту як особисто, так і поштою. У декларації необхідно вказати всі джерела доходів. Збір інших відомостей, необхідних для призначення субсидій, проводитиметься шляхом здійснення запитів управління праці до відповідних органів, установ, організацій.

Опрацювання документів спеціалістами проводиться протягом місяця. Для правильного заповнення заяви та декларації синельниківці можуть звертатися до управління. Щоб уникнути черги, можна записатися на прийом за телефонами: 4-22-50 або 4-21-70.

Світлана Бутурлакіна також повідомила, що на сьогоднішній день на обліку в управлінні праці перебуває понад 1,5 тис. громадян, яким призначена субсидія на 2014-2015. Відповідно до нових правил, житлова субсидія на новий період призначається автоматично, тобто, скасовується необхідність надання нового пакету документів та звернення до управління праці. У разі обставин, які можуть вплинути на отримання житлової субсидії (зміни у складі зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, розмірі доходів), заявник зобов`язаний у місячний термін повідомити орган соцзахисту населення.

Бланки на оформлення субсидії громадяни мали отримати поштою ще у квітні. У разі їх відсутності, бланки можна отримати в управлінні праці (вул.Радянська,36) або на підприємстві, що надає послуги з електропостачання – у Синельниківському районі електричних мереж.

«Не треба боятися оформляти субсидію, - наголосила представник управління праці Світлана Бутурлакіна. - Необхідно використати своє право та отримати соціальну підтримку, що надає держава».

Про проведення у загальноосвітніх навчальних закладах міста Свята останнього дзвоника та випускних вечорів головам кварткомів доповіла начальник відділу освіти міської ради Надія Тимонік. Керівник освітян повідомила, що останній дзвоник для школярів пролунатиме 29 травня, а урочисті вручення документів про освіту одинадцятикласникам пройдуть у навчальних закладах наступного дня - 30 травня. У перший літній день в центральному парку культури та відпочинку о 10.00 для дітей відбудеться загальноміське свято, присвячене Міжнародному дню захисту дітей. А вже з 02 червня у кожній школі відкриють двері табори відпочинку. Також Надія Тимонік відповіла на низку питань, що турбували квартальних, зокрема: чи будуть платними підручники, чи буде тепло в дитсадках наступної осені та взимку, про добровільні внески батьків на потреби вихованців дитсадків та шкіл.

Також обговорено питання про роботу комунального підприємства «ВО ЖКГ» щодо вивозу твердих побутових відходів у приватному секторі міста. Зауважень до керівника підприємства Валерія Швеця щодо роботи в цьому напрямку не було. Надійшли пропозиції щодо покосу трави на окремих територіях міста.

Також квартальні порушили питання щодо благоустрою вулиці Васильківського, ремонту доріг по вулицям: Леніна, Маяковського, Горького, Робочої.

У семінарі - нараді взяв участь заступник міського голови Григорій Шаркевич. Як голова адміністративної комісії виконавчого комітету міської ради, запросив голів квартальних комітетів долучитися до обговорення проекту нових Правил благоустрою міста, особливу увагу звернути на розділ «Утримання прибудинкових територій», надати свої пропозиції до виконкому міської ради.


adm. - 19.05.2015.