Logo

Telegram
Facebook

Із зали засідань міської ради


28 лютого 2019 року під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулася тридцять восьма сесія Синельниківської міської ради VІІ скликання. Під час засідання прийнято 67 рішень.

Депутати затвердили звіти щодо виконання понад 20 міських програм за 2018 рік та зміни до деяких з них. Схвалили нову - Програму розвитку й підтримки сфери надання адміністративних послуг у м. Синельникове на 2019-2021 роки. Міські цільові програми направлені на забезпечення сталого економічного і соціального розвитку усіх галузей міського господарства.

Народні обранці також затвердили звіт про виконання міського бюджету за 2018 рік та зміни до бюджету міста на 2019 рік; Положення установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Синельниківської міської ради в новій редакції та Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти по місту Синельникове, орієнтовні строки проведення своїх звітів перед виборцями про роботу у 2018 році.

Серед комунальних питань - схвалили Положення про порядок приватизації (відчуження) майна комунальної власності територіальної громади м. Синельникового; Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності для проведення незалежної оцінки майна, що підлягає приватизації.

Затвердили перелік об’єктів комунальної власності, які підлягають приватизації у 2019 році; склад комісії з конкурсного відбору суб’єктів оціночної діяльності для проведення незалежної оцінки майна, що підлягає приватизації.

Прийняли рішення про приватизацію низки об’єктів комунальної власності.

У блоці земельних питань - ухвалили рішення про безоплатну передачу у власність земельних ділянок громадянам на території Синельниківської міської ради; надали дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність учасникам бойових дій для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка); на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва індивідуальних гаражів громадянам.

Затвердили Положення про конкурсний відбір виконавця земельних торгів та перелік земельних ділянок комунальної власності або прав на них, які виставляються на земельні торги окремими лотами.

Прийняли до комунальної власності територіальної громади м. Синельникове дорогу по вул. Новоукраїнська.

У розділі «Різне» депутати заслухали звіт про роботу Синельниківської місцевої прокуратури за 2018 рік, який представив виконуючий обов’язки керівника Тарас Тарковський. За його словами, за минулий рік в місті працівниками прокуратури було розкрито лише 42% злочинів. У структурі скоєних злочинів найбільш питому вагу склали злочини проти власності – близько 70% (зареєстровано 351 кримінальне провадження: крадіжки, грабежі, розбійні напади, шахрайство), інші – у сфері безпеки руху та експлуатації транспорту, у сфері обігу наркотичних засобів.

Основна причина у низькому розкритті злочинів – зміни у законодавстві, які на сьогоднішній день ще потребують врегулювання. У результаті реформи правоохоронної системи, ситуація повинна змінитися на краще.

Провідний інженер з експлуатаційної діяльності Синельниківської дільниці служби експлуатації систем газопостачання Павлоградського відділення ПАТ «Дніпропетровськгаз» Анатолій Терещук доповів про роботу підприємства зі споживачами. Зокрема звернув увагу на те, що у зв’язку зі змінами в законодавстві, відповідальність за безпеку газопостачання у будинку/ квартирі несе власник. Тому тепер кожен господар повинен укласти угоду з підприємством, яке має ліцензію на виконання робіт по технічному обслуговуванню внутрішньобудинкової системи газопостачання.

Відповідно до договору, ці послуги надаватимуться лише на платній основі, їх вартість для кожного домогосподарства буде визначена індивідуально. До тарифу 8,55 грн., який сплачує населення за газ, ці послуги не включені і громадянам доведеться витрачати з власної кишені додаткові кошти.

З питання щодо донарахування в платіжках споживачів коефіцієнту - додаткових обсягів природного газу за приведення до стандартних умов, Анатолій Терещук повідомив, що таке нарахування проводиться ПАТ «Дніпропетровськгаз» відповідно до затвердженої методики. Застосування коефіцієнту залежить від місця розташування лічильника і визначається для кожного споживача газу індивідуально.

Сьогодні синельниківці стурбовані ситуацією щодо законності чи незаконності застосування таких формул розрахунку, у зв’язку з чим міською владою направлені листи до ПАТ Дніпропетровськгаз», керівництва країни щодо надання роз’яснень.

На депутатське звернення стосовно звільнення двох лікарів-гінекологів Синельниківського центру первинної медико-санітарної допомоги міської ради надала відповідь директор Олена Сачко. Зокрема повідомила, що в рамках медичної реформи сьогодні центр став некомерційним підприємством і уклав угоду з Національною службою здоров’я України. Згідно договору, тепер у центрі не повинно бути вузькопрофільних спеціалістів. Кошти НСЗУ спрямовує на оплату роботи сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів. Лікарі-гінекологи належать до медицини другого рівня. Тому скорочення посад лікарів-гінекологів є вимушеною мірою.

Для того, щоб при центрі залишити даних спеціалістів, необхідно віднайти кошти з інших джерел фінансування. Міський голова Дмитро Зражевський запропонував підготувати на направити від міської влади звернення до обласного управління охорони здоров’я щодо виділення коштів для оплати праці лікарів за рахунок коштів обласного бюджету. Також запропонував розробити міську програму щодо підтримки медиків, в тому числі молодих спеціалістів, яких так не вистачає.

Наприкінці засідання, за традицією, привітали депутатів, які відзначили дні народження у міжсесійний період. Поздоровлення отримав і сам міський голова.


adm. - 28.02.2019.