Logo

Telegram
Facebook

Із сесійної зали


Сьогодні під головуванням міського голови Дмитра Зражевського провели чергову сесію міської ради.

На розгляд депутатського корпусу було винесено близько 30 питань. Коротко про основне.

Депутати затвердили зміни до низки міських програм.

У першу чергу – до Програми соціального захисту окремих категорій громадян  на 2024-2028 роки. Виділили близько 5 млн. грн  з міського бюджету для надання матеріальної допомоги  жителям громади, які опинилися в складних життєвих обставинах внаслідок ворожого обстрілу міста 19.04.2024. 

Кошти в сумі 450 тис. грн будуть спрямовані на проведення технічного обстеження пошкоджених будинків. 

У центрі уваги – допомога ЗСУ та оборона. На ці потреби з бюджету громади буде направлено  майже 4 млн. грн.

Виділили кошти на ремонт приміщень та  придбання комп’ютерної  техніки для роботи з ветеранами та членами їх сімей.

Фізичне та психологічне відновлення захисників і захисниць,  цивільного населення, включаючи дітей – також одне із ключових питань.

Наприкінці 2024 року в місті планується відкриття реабілітаційного відділення. Передбачили кошти на виготовлення  проєктно-кошторисної документації, проведення капремонту приміщення, а також на придбання технічного обладнання. Роботи будуть виконані при підтримці обласного бюджету.

За обласні кошти також планується завершити капітальний ремонт приміщення в центральній міській лікарні для встановлення діагностичного обладнання - компʼютерного томографа.

У рамках Комплексної програми захисту населення і територій міста від надзвичайних ситуацій та забезпечення пожежної безпеки, виділили кошти на нове будівництво – встановлення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення (МАСЦО).

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 23.04.2024.