Logo

Telegram
Facebook

Із сесійної зали


20 квітня 2016 року відбулася 6 сесія міської ради VІІ скликання. Під час засідання депутати обговорили та прийняли 26 рішень.

Так, у зв’язку з 30-річчям Чорнобильської трагедії, прийнято рішення щодо надання матеріальної допомоги в сумі 35,5 тис.грн. 144 громадянам, постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС. Це додаткові кошти до раніше виділених. Таким чином, допомогу з міської казни отримають: 8 громадян – інвалідів І, ІІ та ІІІ груп, 90 мешканців міста – учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС другої та третьої категорії, 5 осіб – учасників інших ядерних випробувань, 5 громадян з числа евакуйованих, 12 вдів ліквідаторів аварії та 15 дітей, потерпілих внаслідок ядерної катастрофи. Додаткових документів для отримання такої допомоги до міського управління праці та соціального захисту населення міської ради громадянам надавати не потрібно.

Внесено зміни до рішення міської ради від «Про міській бюджет на 2016 рік» зі змінами. Зокрема, за рахунок вільного залишку бюджетних коштів, що склався станом на 01.01.2016 року, збільшено видатки на 8591,9 тис.грн. Кошти направлено для надання допомоги громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, для встановлення системи електронного голосування у сесійній залі міської ради.

Значні кошти спрямовані на створення повноцінних умов для розвитку дітей міста: виділено кошти для капітального ремонту будівлі відділу освіти - БК «Родина», де після ремонту буде розміщено центр дитячої творчості; на виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт спортивної зали дитячо-юнацької спортивної школи, на проведення капітального ремонту системи опалення загальноосвітнього навчального закладу № 3.

Кошти також спрямовано на виконання заходів міської Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства міста: на проведення робіт по підключенню ліфтів житлових будинків, на капітальний ремонт житлового фонду; обладнання індивідуальним опаленням квартир соціально – незахищених верств населення; на поточний та капітальний ремонт тротуарів; проведення коригування та експертизи проектів по капітальним ремонтам доріг.

За рахунок коштів міського бюджету також буде проведено ремонт у Центрі надання адміністративних послуг.

За рахунок залишку коштів освітньої субвенції, що склався станом на 01.01.2016 року, для кожного навчального закладу буде придбано обладнання для кабінетів фізики, біології та хімії, спортивне обладнання, проведено капітальний ремонт (заміна вікон на металопластикові) у будівлі загальноосвітньої школи №5.

Кошти іншої додаткової дотації з обласного бюджету спрямовано на харчування з 1 квітня 2016 року учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів та на утримання Синельниківського професійного ліцею.

Також збільшено фінансування на виконання заходів міської Програми розвитку культури для проведення культурно – мистецьких заходів та на виконання заходів міської Програми щодо забезпечення реалізації державної політики з питань сім"ї, жінок, дітей, молоді для проведення заходів.

Депутати своїм рішенням до комунальної власності територіальної громади м.Синельникового прийняли цілісний майновий комплекс Державного закладу «Вузлова лікарня станції Синельникове-2» ДП «Придніпровська залізниця».

Також у місті створено комунальне підприємство Синельниківської міської ради - «Ритуальна служба», найменовано нову вулицю - Патріотична, розташовану в районі вулиць Тітова та Калинова.

У рамках Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», міська рада вийшла зі складу співзасновників міськрайонної газети «Синельниківські вісті». Газета, будучи комунальним підприємством, в подальшому буде перетворена у суб`єкт господарювання.

Також народні обранці затвердили Положення про структурні підрозділи Синельниківської міської ради, умови оплати праці посадових осіб Синельниківської міської ради та її виконавчих органів». Обрали голову постійної комісії міської ради з питань законності та депутатської діяльності в особі Наталії Солонини.

Затвердили зміни до Програми приватизації комунального майна територіальної громади м.Синельникового на 2016 рік та до Програми по земельній реформі на 2014-2018 роки та продовження терміну її дії до 2019 року.

Вирішили ряд комунальних та земельних питань, серед яких – надали дозвіл на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність 19 мешканцям міста, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.


adm. - 20.04.2016.