Logo

Telegram
Facebook

Інвестиції в майбутнє


Міський голова Дмитро Зражевський відвідав загальноосвітній навчальний закладі №1, де перевірив хід виконання робіт по заміні старих вікон на металопластикові.

Кошти на ці роботи виділені з міського бюджету. Всього планується замінити 46 вікон в основному приміщенні школи та 10 у майстерні. Решту вікон вже замінено за кошти спонсорів та батьків. Таким чином вікна у закладі будуть замінені стовідсотково. Також до початку нового навчального року в школі будуть виконані роботи по капітальному ремонту покрівлі. Кошти передбачено також у міській казні.

«Одним із пріоритетних завдань роботи міської влади є створення повноцінних умов для навчання та виховання дітей – майбутнього нашого міста, - сказав міський голова Дмитро Зражевський в інтерв'ю журналістам місцевих газет. - Тому з року в рік спрямовуємо частину коштів міського бюджету на покращення матеріально-технічного стану закладів освіти".

"Протягом останніх років, у зв’язку з підвищенням ціни на газ, актуальним постало питання енергозбереження. Міська влада постійно шукає шляхи економного використання енергоресурсів, запроваджує системні підходи. В першу чергу, це стосується закладів освіти. Так, наприклад, у 2013 році у ДНЗ № 5 була проведена заміна системи опалення, у 2014 році - здійснено утеплення фасаду. Це дозволило значно зменшити витрати газу по цій установі.

Минулого року приділили увагу найбільшій школі міста - №2. За кошти міського бюджету тут встановили нові вікна. Роком раніше виконали капітальний ремонт покрівлі", - зазначив міський голова та поділився планами на найближче майбутнє.

Так цього року черга дійшла до школи №1. За рахунок коштів бюджету розвитку буде виконано ремонт покрівлі та стовідсоткову заміну вікон на металопластикові. Роботи по заміні старих вікон, що залишилися, заплановано провести в школах №3 та №6. Керівник міста сподівається, що депутати міської ради на черговому пленарному засіданні 16.06.2015 підтримують пропозицію про виділення коштів для проведення робіт по заміні вікон і в школі №4.

«Як тільки завершимо роботи по заміні вікон у школах, перейдемо до дитячих садків. Цього року заплановано провести тільки капітальний ремонт системи опалення в ДНЗ№8.

Потребує реконструкції котельня школи №5. Очікуємо на фінансування цих робіт з обласного бюджету," - повідомив Дмитро Зражевський.

Директор загальноосвітнього навчального закладу №1 Юрій Галенко, спілкуючись з журналістами, наголосив, що на сьогоднішній день в школі вже замінено 87 вікон. Це становить 61% від їх загальної кількості. Завдяки новим вікнам, в класах стало тепліше майже на п'ять градусів. Капітальний ремонт покрівлі закладу останній раз проводився близько тридцяти років потому. З часом частина даху прийшла в непридатність, в результаті чого постійно страждають приміщення класів, розташованих на третьому поверсі. Від імені шкільної та батьківської громади керівник закладу передав міському голові Дмитру Зражевському слова вдячності за турботу про дітей та вчителів, висловив сподівання, що у таких комфортних умовах навчання успіхи вихованців закладу обов'язково стануть ще кращими.

p5112051.jpg
p5112066.jpg
p5112059.jpg
p5122071.jpg


adm. - 09.06.2015.