Logo

Telegram
Facebook

Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України - 15 років


З метою втілення в життя політики Президента та Уряду, Міністерства праці та соціальної політики, Федерації професійних спілок та Конфедерації роботодавців 22 серпня 2000 року був створений Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, який у цьому році відзначає 15-ту річницю своєї діяльності.

Серед чотирьох фондів соціального страхування особливе місце посідає Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України. Завданням працівників фонду є щоденно піклування, своєчасна допомога тим, хто цього потребує, що включає в себе і відшкодування завданої шкоди, і відновлення працездатності потерпілих, і проведення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів тощо.

З дня заснування Фонду , працівники відділення виконавчої дирекції Фонду в м. Синельникове, який очолює Ярохович Андрій Васильович, втілюють ці завдання у життя. Беззаперечно, матеріальна допомога має велике значення, але добре слово, лагідна посмішка додає сил, енергії та натхнення людям, на долю яких випали тяжкі випробування життя.

Опікуються проблемами потерпілих п’ять працівників відділення які є професіоналами своєї справи, люди відкритої душі, для яких не існує задач, що не розв'язуються. Переймаючись проблемами інвалідів, працівники відділення завжди готові прийти на допомогу, намагаються створити такі умови, щоб людина, звернувшись у відділення, знайшла тут підтримку і пораду.

До створення Фонду були непоодинокі випадки заборгованості підприємств зі сплати страхових виплат. Медико–соціальне забезпечення потерпілих знаходилось на неналежному рівні. Подекуди керівники підприємств приховували виробничий травматизм. Зі створенням Фонду ця ситуація докорінно змінилась. Жоден потерпілий від нещасного випадку на виробництві чи професійного захворювання не залишається без уваги співробітників Фонду.

В регіоні відсутні професійні захворювання, а виробничий травматизм постійно зменшується.

На сьогоднішній день під опікою відділення знаходиться 8 осіб що отримують виплати в зв’язку з втратою годувальника(у тому числі 3 особи які є переселенцями з Донецької та Луганської областей), 265 потерпілих що отримують виплати в зв’язку з втратою працездатності (у тому числі 48 осіб які є переселенцями з Донецької та Луганської областей). З них:

  • Інваліди І групи – 9, у тому числі переселенці – 1;
  • Інваліди ІІ групи – 16, у тому числі переселенці – 1;
  • Інваліди ІІІ групи – 133, у тому числі переселенці – 24;
  • Не визнані інвалідами – 107, у тому числі переселенці – 22;

За 2014 рік загальна сума видатків відділення виконавчої дирекції Фонду в м. Синельникове складає 3 687,5 тис. грн.. Основна частина виплат припадає на щомісячні страхові виплати. За рік виплачено щомісячних страхових виплат на суму 3 229,4 тис. грн., надані медико – соціальні послуги, а саме :

  • санаторне – курортне лікування отримали 15 інвалідів на суму 116,3тис. грн.;
  • витрати на лікування потерпілих на виробництві та їх медичну реабілітацію отримали 3 потерпілих на суму 2,8 тис. грн.;
  • виплати на надання постійного стороннього догляду отримали 9 інвалідів на суму 60,8тис. грн.;
  • виплати на побутове обслуговування отримали 10 інвалідів на суму 33,6 тис. грн.;
  • виплати на спеціальний медичний догляд отримали 2 інваліди на суму 17,3 тис. грн.;
  • витрати на лікарські засоби та вироби медичного призначення отримали 3 інваліди на суму 17,4 тис. грн.;
  • виплати на технічні та інші засоби реабілітації отримали 12 інваліди на суму 62,7 тис. грн.;
  • компенсація витрат на бензин, ремонт та технічне обслуговування автомобілів отримали 12 інваліди на суму 2,5 тис. грн.;
  • автомобілі отримали 2 інваліда на суму 127,8 тис. грн..

Відділенням проводиться робота із надання потерпілим, застрахованим особам та страхувальникам консультацій з правових питань щодо їх прав та обов’язків, згідно з діючим законодавством про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Працівники відділення виконавчої дирекції Фонду в м. Синельникове і надалі будуть робити все можливе для того, щоб потерпілі на виробництві, члени їх сімей не залишалися наодинці зі своїми проблемами, щоб на собі відчували турботу держави, її повагу до людини, як це прийнято у високо розвинутих країнах світу.

Начальник відділення А.В.Ярохович


adm. - 21.08.2015.