Logo

Telegram
Facebook

Дошкільні навчальні заклади міста готові до нового навчального року


Під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулося виїзне засідання комісії з перевірки готовності дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів до роботи в 2015/2016 навчальному році.

До складу комісії ввійшли представники міського відділу освіти, Синельниківського міськрайонного управління ГУ ДС НС України в Дніпропетровській області, Синельниківського районного відділу лабораторних досліджень.

Цього дня об’єктами перевірки стали десять дошкільних навчальних закладів міста, в яких здобувають освіту 1453 синельниківця від двох до шести (семи) років.

Членами комісії здійснено перевірку дотримання керівниками закладів чинного законодавства України в галузі освіти, створення належних умов для навчання й виховання дітей, охорони праці, протипожежних та санітарних норм і правил утримання навчальних закладів, створення безпечних умов для життя і здоров’я дітей та співробітників під час їх перебування у навчальних закладах.

При підготовці дошкільних закладів освіти до нового навчального року було залучено кошти з міської казни, позабюджетні кошти та спонсорська допомога батьків. За ці кошти проведені поточні ремонти в усіх приміщеннях навчальних закладів, облаштування ігрових куточків як у групах, так і на подвір’ї тощо. Крім того у:

ДНЗ №1 «Ромашка» виконано зовнішнє утеплення будівлі;

ДНЗ №2«Ластівка» полагоджено покрівлю;

ДНЗ №3 «Сонечко» проведено благоустрій території дитячого садка – центральний вхід викладено тротуарною плиткою, замінено чотири старих вікна на металопластикові;

ДНЗ №4 «Лелека» оновлено обладнання на ігрових майданчиках, поповнено куточки для інтелектуального розвитку дітей;

ДНЗ №5 «Вербиченька» майже закінчено заміну вікон, в примішенні загального користування покладено новий кахель;

ДНЗ №8 «Лісова казка» у поточному році замінено шість вікон на металопластикові (відтепер усі вікна у садочку сучасні), за кошти міського бюджету виконано капітальний ремонт системи опалення;

ДНЗ №9 «Джерельце» частково утеплено фасад будівлі, замінено п’ять вікон, двоє дверей;

ДНЗ №10 «Оленка» відремонтовано всі ганки, системи каналізації в групах, в окремих групах замінено батареї та труби, встановлено нові вікна;

ДНЗ №11 «Дружба» проведено ремонт покрівлі, ігрових майданчиків, оновлено спортивне містечко; замінено вхідні двері;

У ДНЗ №12 «Журавлик» частково встановлено нову огорожу, проведено ремонт каналізації, у групах замінено меблі, двері у музичній залі.

Перевіривши рівень навчально-матеріальної бази закладів, створення належних санітарно-гігієнічних умов у навчальних приміщеннях, зовнішній стан будівель і території, відповідність їх нормам техніки безпеки та пожежної безпеки, якість проведених ремонтних робіт, міський голова Дмитро Зражевський зазначив, що колективи всіх дошкільних закладів провели значну роботу по підготовці до нового навчального року. «Сьогодні всі установи готові до роботи. Висловлюю слова великої вдячності трудовим колективам, батькам, небайдужим городянам за турботу про маленьких синельниківців, за якісну роботу, всебічну допомогу у підготовці дошкільних закладів освіти до нового навчального та опалювального років.

Ми бачимо конкретні результати з боку батьківської громади, вихователів зробити якомога кращими умови для виховання та розвитку дітей, тому і надалі левову частку міського бюджету будемо спрямовувати на потреби освітянської галузі, адже діти – це майбутнє нашого міста, нашої країни », - зазначив міський голова. - Звичайно, що є ряд питань, які будемо вирішувати поступово.

Так у зв’язку з прибуттям до міста переселенців зі східних регіонів України, відчуваємо потребу у відкритті додаткових груп, оскільки діючі групи наповнені на сто відсотків. Сьогодні вивчаємо пропозицію щодо реорганізації ЗОШ №6 у навчально-виховний комплекс з відкриттям тут чотирьох груп.

На особливому контролі у влади і питання дотримання температурного режиму в закладах освіти в осінньо-зимовий період. Тому і надалі будемо виділяти кошти для утеплення приміщень, ремонту систем опалення, заміни вікон тощо. При підтримці заступника голови Дніпропетровської ОДА Святослава Олійника плануємо встановлювати модульні котельні, які дозволять зекономити 30% енергоресурсів по кожному закладу».

Міський голова дав доручення керівнику відділу освіти міської ради Надії Тимонік підготувати перелік актуальних питань по закладам, які необхідно вирішити. Ряд пропозицій буде включено для фінансування з міського бюджету в наступному році. «Ми повинні зробити все можливе, щоб максимально зменшити участь батьків у розв’язанні матеріально-технічних проблем садочків», - наголосив міський голова Дмитро Зражевський.

Результатом роботи батьківських та педагогічних колективів, міської влади стали підписані членами комісії акти готовності дошкільних навчальних закладів до роботи в новому навчальному році.

p7110089.jpg
p7110011.jpg
1439476912_p7062473.jpg
p7110018.jpg
p7110092.jpg
p7110121.jpg
p7110078.jpg
p7110110.jpg


adm. - 12.08.2015.