Logo

Telegram
Facebook

До Всеукраїнського тижня права


У місті Синельниковому з 07 по 12 грудня 2015 року в загальноосвітніх навчальних закладах та закладах культури міста проходить ряд заходів, присвячених Всеукраїнському тижню права. Це тематичні заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру (уроки, лекції, бесіди, зустрічі за круглим столом, правові конкурси, ігри, змагання, книжкові виставки тощо).

Безоплатну первинну правову допомогу населенню з питань реалізації і захисту прав людини можна отримати через громадські приймальні, що діють при юридичному відділі та управлінні праці та соціального захисту населення міської ради, Синельниківському міськрайонному управлінні юстиції.

Проведення Всеукраїнського тижня права започатковано Указом Президента України «Про Всеукраїнський тиждень права» від 8 грудня 2008 р. № 1149/2008 «ураховуючи важливе значення правової освіти в дальшій розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і прав людини, з нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини».

Згідно з Указом, Всеукраїнський тиждень права має проводитись щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам`ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 р. Загальної декларації прав людини.

Загальна декларація прав людини – міжнародно-правовий акт, у якому були сформульовані основні громадянські, політичні і соціально-економічні права людини. День її прийняття 10 грудня – був оголошений Міжнародним днем захисту прав людини.

Наразі Декларація опублікована більш ніж 360 мовами і є документом, перекладеним на найбільшу кількість мов світу, що свідчить про її універсальний характер і масштаби її поширення. У Декларації підкреслюється взаємозв`язок громадянських, політичних і соціально-економічних прав, необхідність встановлення такого соціального і міжнародного правопорядку, при якому вони можуть бути цілком здійснені.


adm. - 08.12.2015.