Logo

Telegram
Facebook

До Всесвітнього дня вишиванки


У третій четвер травня українці та прихильники України відзначають Всесвітній день вишиванки. Це свято має на меті зберегти народні традиції створення та носіння вишитого українського одягу.

16 травня 2018 року, в рамках заходів до Всесвітнього дня вишиванки, в міському територіальному центрі соціального обслуговування відбулося урочисте засідання міського клубу вишивальниць «Муліне». Ініціатором створення клубу та його незмінним керівником є Катерина Леонтіївна Іванющенко.

На засідання клубу завітали почесні гості – заступник міського голови Тетяна Кучерук та начальник відділу культури та туризму міської ради Надія Красюк.
За дорученням міського голови Дмитра Зражевського, Тетяна Кучерук привітала майстринь міста з Днем вишиванки. «Ми щиро вдячні вам за збереження народних традицій, за ваш талант, за ту красу, яку ви створюєте власноруч, за ті позитивні емоції, які дарують синельниківцям ваші неповторні роботи! Я бажаю вам всім здоров’я, натхнення, щоб не втомлювалися ваші працьовиті руки!» - зазначила Тетяна Георгіївна.
Окремі слова заступник міського голови висловила на адресу Катерини Леонтіївни Іванющенко, яка цього дня святкувала свій день народження: «Я пишаюся Вами! Які б випробування не посилала Вам доля, Ви мужньо їх витримували та перемагали. Я висловлюю Вам слова вдячності за активну громадянську позицію, за те, що в місті вже чимало років діє такий клуб, за допомогу у зборі коштів для проведення робіт по ремонту пам’ятки історії –братської могили по вулиці Квітневій. Бажаю Вам міцного здоров’я, оптимізму, творчої наснаги та довгих років життя!». Від міського голови іменинниці були вручені квіти, а всім майстриням – солодкий подарунок у вигляді великого торту.
Для відвідувачів територіального центру, за участі членів клубу «Муліне» та працівників міського управління праці та соціального захисту населення міської ради, терцентру, була підготовлена виставка. Майстрині представили лише деякі зі своїх робіт. Серед них: різнобарвні рушники, картини, вишиті бісером та нитками, серветки, скатертини, ікони. Всі вони пронизані любов’ю до рідної землі, несуть в собі генетичний код української нації.
dsc-0513.jpg
dsc-0547.jpg
dsc-0473.jpg
dsc-0441.jpg
dsc-0435.jpg


adm. - 16.05.2018.