Logo

Telegram
Facebook

До уваги мешканців міста!


Синельниківська ДПІ ГУ ДПС у Дніпропетровській області у рамках взаємодії з територіальними органами ЦОВВ, місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування з питань, що належать до компетенції ДПІ, доводить до вашого відома інформацію про запроваджені додаткові заходи соціальної підтримки громадян та малого бізнесу на період дії карантину.

Так, Законом України № 1072-IX визначено зокрема механізми врегулювання податкового боргу, а саме:

- списання податкового боргу, загальна сума якого за усіма податками і зборами не перевищує 3060 гривень у будь-якого платника, крім тих, які перебувають у процедурах банкрутства та мають податковий борг з митних платежів;

- прощення фінансових санкцій за умови прискорення сплати основної суми податкового боргу платниками податків – фізичними і юридичними особами окремих категорій.

Законом України № 1072 збільшено з 60 до 180 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян мінімальний поріг суми податкового боргу, до якої не застосовуються заходи стягнення.

Крім того, цим законом внесено зміни до порядку списання сум недоїмки з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (єдиний внесок) для фізичних осіб – підприємців на загальній системі оподаткування та для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, що фактично не здійснювали діяльність з 01.01.2017 року. Зазначеним законом встановлено новий період, протягом якого такі платники можуть звернутися до контролюючого органу із заявою за списанням сум недоїмки з єдиного внеску, а також штрафів і пені. Платники, які мають право на таке списання, можуть зробити це до 01.03.2021 року.


adm. - 25.02.2021.