Logo

Telegram
Facebook

До уваги громадян пільгових категорій!


У 2016 році збережено діючі пільги та компенсації громадянам, які надаються з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї починаючи з 1 липня 2015 року.

Пільги надаються протягом шести місяців, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу. З 1 січня 2016 року розмір податкової соціальної пільги складає 1930 грн., тому більша кількість осіб буде мати право на пільги в порівнянні з 1 липнем 2015 року.

Сім’ям, в яких пільговики та члени їх сімей є непрацюючими пенсіонерами, звертатися до управління праці та соціального захисту населення не потрібно, оскільки для них проведено автоматизований розрахунок доходів сім’ї та визначено право на отримання пільг, без їх особистого звернення. Сім’ї, в яких пільговик або члени його сім’ї, відносяться до працюючих осіб або працездатних непрацюючих осіб, повинні звернутися до управління для заповнення декларації про доходи.

Як і раніше без врахування сукупного доходу сім’ї пільги на житлово-комунальні послуги, послуги зв’язку, пільгові медикаменти та безкоштовне зубопротезування надаються інвалідам війни, учасникам бойових дій, ліквідаторам та потерпілим внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 та 2 категорій, вдовам (ЧАЕС), ветеранам військової служби, ветеранам органів внутрішніх справ, вдовам ветеранів військової служби та органів внутрішніх справ, реабілітованим особам.

Для визначення права на продовження пільги з 1 січня 2016 року необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення за адресою: вул. Радянська, 36, кабінет № 9, тел.: 4 - 21 - 55.

В. о. начальника управління Р. М. ЧОРНА


adm. - 29.01.2016.