Logo

Telegram
Facebook

До уваги дітей - сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, які перебувають на квартирному об…


26 червня 2019 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову № 616, якою визначив Порядок та умови надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, повідомляють у міському управлінні праці та соціального захисту населення.

У 2019 році субвенція з державного бюджету за цим напрямком спрямовується на:

  • нове будівництво приміщень для розміщення малих групових будинків, житла для дитячих будинків сімейного типу, капітальний ремонт/реконструкцію житла для дитячих будинків сімейного типу, яке перебуває в комунальній власності;
  • придбання житла у прийнятих в експлуатацію житлових будинках для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла, житла для дітей;
  • виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей з метою придбання житла для зазначеної категорії осіб ;
  • рецензування звітів про оцінку житла, яке придбавається на вторинному ринку;
  • розроблення проектної документації на нове будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію житла для дитячих будинків сімейного типу, нове будівництво приміщень для розміщення малих групових будинків.

Основні нововведення порядку:

Діти, позбавлені батьківського піклування, отримали право на забезпечення житлом.

Окрім дітей-сиріт житлом забезпечуватимуться і діти, позбавлені батьківського піклування. Тобто під дію порядку підпадають: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та особи з їх числа.

Надано право отримувати грошову компенсацію за належні для отримання житлові приміщення для дітей з метою придбання житла.

Діти забезпечуються житлом в порядку черговості

Право на отримання житла за рахунок субвенції або грошової компенсації відповідно Порядку та умов за власним вибором мають діти в порядку черговості взяття на квартирний облік.

Діти, які виявили бажання отримати грошову компенсацію, з метою отримання допомоги у придбанні житла звертаються із заявою до центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Заяву про придбання або про виплату грошової компенсації дитина особисто подає до органу соціального захисту населення за місцем перебування на квартирному обліку. Грошова компенсація може бути використана на придбання житлового приміщення в прийнятих в експлуатацію житлових будинках у будь-якій адміністративно-територіальній одиниці в межах області протягом одного року з дня зарахування коштів на спеціальний рахунок в уповноваженому банку. Житло придбавається шляхом укладення договору купівлі-продажу. Договором передбачається накладення заборони на відчуження такого житла протягом десяти років.

Просимо дітей - сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, які перебувають на квартирному обліку за місцем проживання, терміново звернутися до управління праці та соціального захисту населення Синельниківської міської ради за адресою: м. Синельникове, вул. Довженка, буд. 36, для отримання інформації про можливість отримання житла за рахунок державної субвенції або призначення грошової компенсації в порядку черговості взяття на квартирний облік в термін до 08 серпня 2019 року.

Телефон для довідок: 063-466-57-59.


adm. - 02.08.2019.