Logo

Telegram
Facebook

До кінця року в місті буде завершено роботи по відновленню гідрологічного режиму водойми Красне та облаштуванню сучасно…


У 2015 році за сприяння виконуючого обов'язки заступника голови Дніпропетровської ОДА Святослава Олійника у місті Синельниковому розпочато реалізацію масштабного проекту під назвою «Реконструкція зони відпочинку з відновленням гідрологічного режиму водойми з упорядкуванням прилеглої території в районі вулиці Робоча м. Синельникове Дніпропетровської області».

Як зазначив міський голова Дмитро Зражеський на зустрічі з представниками місцевих засобів масової інформації, однією із міських проблем довгий час було питання відведення грунтових вод від центральної та західної частин Синельникового. Адже діюча система водовідведення потребувала масштабного розчищення та реконструкції.

У 2014 році, за ініціативи та підтримки Святослава Олійника було вирішено, в першу чергу, розробити проект по відновленню гідрологічного режиму водоймища Красне, по- друге, створити сучасну зону відпочинку на прилеглій території з піщаним пляжем, футбольними та волейбольними площадками, майданчиками для сімейного відпочинку, зеленими алеями, фонтаном.

Для реалізації цього проекту Дніпропетровською обласною радою, при підтримці голови облдержадміністрації Валентина Резніченка, у 2015 році були виділені кошти.

Замовником будівництва є Департамент ЖКГ та будівництва ОДА. Основні роботи планується завершити до кінця поточного року. Коли паркова зона буде споруджена, її передадуть до комунальної власності міста, отже вхід до парку буде вільний.

За інформацією Юрія Прядка, генерального директора компанії «Южспецконструкція», що проводить будівельні роботи, весь об’єкт складається з двох частин: озера та парку з оглядовим майданчиком. Сьогодні на об’єкті працюють майже 160 фахівців як з Синельникового, так і з інших куточків Дніпропетровщини, задіяно до 60 одиниць техніки.

На цей час проведено спуск води з водоймища Красне; облаштовані водовідвідні канали по периметру ставка та проїзні шляхи для спецтехніки; споруджено технологічну дамбу, проводяться роботи по вивозу мулу на полігон ( виконано майже 90%), виконуються земляні роботи під пляж, споруджуємо підпірні стіни.

У парковій зоні вже розмічені всі паркові доріжки, на 80% встановлені бордюри, на 80% прокладено електричні кабелі, споруджується фундамент для стовпів зовнішнього освітлення, на 25% укладено тротуарну плитку, на 60% виконано прокладання мереж зовнішнього освітлення

Незабаром очікується на прибуття спеціального екскаватору, який швидко і якісно сформує берега водоймища. Трохи пізніше, наприкінці жовтня, розпочнеться висадка рослин – загальна їх кількість буде в межах 4,5 тисяч. Запрошений дизайнер підібрав рослини, розпланував оптимальні строки і місця висадження.

"Коли роботи будуть завершені, - говорить міський голова Дмитро Зражевський, - значно поліпшиться санітарний та екологічний стан міста, будуть створені умови належного організованого, масового відпочинку не лише для дітей і дорослих нашого міста, а й найближчих населених пунктів: сіл Новогніде, Луб’янка та Веселе, яким ми вже сьогодні пропонуємо приєднатися до Синельникового в рамках проведення адміністративно-територіальної реформи".

p8180740.jpg
p8130788.jpg
p8220818.jpg
p8220822.jpg
p8220809.jpg
p8180761.jpg
p8220841.jpg


adm. - 29.09.2015.