Logo

Telegram
Facebook

До Дня Соборності України


22 січня 2016 року в залі засідань міської ради відбулися урочистості та святковий концерт, присвячені Дню Соборності України. У заході взяли участь: депутати міської ради, керівники та представники трудових колективів підприємств, установ та організацій міста, громадських, релігійних та політичних організацій, голови квартальних комітетів міста.

Від імені міського голови Дмитра Зражевського, депутатського корпусу міської ради, виконавчого комітету, себе особисто з Днем Соборності України синельниківців привітала секретар міської ради Олена Заіка. Вона зазначила, що подія, яка відбулася 97 років потому в Києві на Софіївській площі, а саме: урочисті збори, на яких був проголошений Акт об`єднання земель Української Народної Республіки і Західно - Української Народної Республіки в єдину Україну, стала вагомим реальним кроком на шляху об`єднання українських земель, становлення України як самостійної незалежної держави.

«Ідея соборності України сьогодні є актуальною як ніколи за часи незалежної України, - зазначила представник міської влади Олена Заіка. – На превеликий жаль, над нашою соборністю та незалежністю нависла загроза з боку сусідньої країни, йде так звана неоголошена війна, в якій гинуть військовослужбовці, мирні громадяни, діти, волонтери. Тому ми повинні бути єдині у думках, у справах. Адже єдність це - сила народу, запорука для перемоги, подальшого розвитку країни. Бажаю всім мирного неба, добробуту та злагоди. І пам’ятати, що наша сила – в єдності!»

Пам`ять про загиблих воїнів, мирних жителів східних областей України, які загинули від рук терористів на окупованих територіях, присутні вшанували хвилиною мовчання.

З нагоди свята, секретар міської ради Олена Заіка за самовіддане служіння громаді міста Синельникового, активну громадську позицію вручила Подяки Синельниківського міського голови: ВЛАСОВУ Віктору Григоровичу - протоієрею, настоятелю Свято-Миколаївського храму парафії Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви; ГОРЬОВІЙ Валентині Андріївні - керівнику Синельниківської міської жіночої організації Всеукраїнського союзу жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України»; КОВАЛЮ Сергію Вікторовичу -протоієрею, настоятелю храму Преподобного Єфрема Сиріна, благочинному Синельниківського району Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату; КУРІЛЕХ Яні Андріївні - директору Будинку науки і техніки відокремленого структурного підрозділу «Локомотивне депо Синельникове» регіональної філії «Придніпровська залізниця»; ЛАЩЕНКО Людмилі Іванівні - методисту відділу освіти Синельниківської міської ради; НІКІТІНУ Андрію Михайловичу - керівнику хіп-хоп команди «М.С.Вlack»; СУХОВІЮ Володимиру Івановичу - голові Синельниківського районного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Після урочистої частини відбувся святковий концерт за участю аматорів Будинку науки і техніки локомотивного депо. У виконанні артистів прозвучали відомі сучасні та українські народні пісні, сповнені патріотизму, любові до рідної землі.

pc070168.jpg
pc070170.jpg
pc070178.jpg
pc070161.jpg
pc070197.jpg
pc070214.jpg


adm. - 25.01.2016.