Logo

Telegram
Facebook

До Дня Гідності та Свободи


У рамках заходів до Дня Гідності та Свободи, міський голова Дмитро Зражевський, представники структурних підрозділів міської ради, громадськості поклали квіти до пам’ятного знака воїнам Синельниківщини, які загинули на сході країни під час АТО, відстоюючи свободу і територіальну цілісність України. Пам'ять про мужніх земляків вшанували хвилиною мовчання.

У діючих храмах міста відбулися панахиди за загиблими у боротьбі за свободу і незалежність України під час масових акцій громадського протесту, що відбулися під час Революції Гідності (листопад 2013 - лютий 2014 року), полеглих у боях за свободу та територіальну цілісність України під час АТО.

У загальноосвітніх навчальних закладах проведено Урок мужності «В єдності сила народу», присвячений патріотизму й мужності громадян, організовано перегляд тематичних документальних та художніх відеоматеріалів про боротьбу за незалежність нашої держави. Також серед школярів відбувся конкурс малюнків на тему: «Ми – патріоти рідної землі», організовано виставки фото-робіт «Герої сьогодення», у шкільних бібліотеках організовано виставки літератури на тему: «Подвиг, що непідвладний часу». Учні загальноосвітніх навчальних закладів міста взяли участь у тематично-екскурсійному проекті «Шляхами героїв».

У міській дитячій бібліотеці для відвідувачів різних вікових груп проведені інформаційно-пізнавальні заходи: «Сходинка історії: «Героям слава – вписано у серці», експрес-інформації: «Від Революції Гідності – до гідного життя», «Історичний хронограф пам’яті «Забуттю не підлягає».

Пересічні громадяни, учні шкіл міста відвідали історико-краєзнавчий музей ЗНЗ№5, де переглянули експозиції, присвячені сучасним подіям в Україні.

Заходи спрямовані на віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору, вшануванню пам'яті про загиблих захисників рідної землі та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття.


adm. - 21.11.2018.