Logo

Telegram
Facebook

До Дня Гідності та Свободи


У рамках заходів до Дня Гідності та Свободи, міський голова Дмитро Зражевський, представники структурних підрозділів міської ради, громадськості поклали квіти до пам’ятного знака воїнам Синельниківщини, які загинули на сході країни під час АТО, відстоюючи свободу і територіальну цілісність України. Пам'ять про мужніх земляків вшанували хвилиною мовчання.

У діючих храмах міста відбулися панахиди за загиблими у боротьбі за свободу і незалежність України під час масових акцій протесту в листопаді 2013 - лютому 2014 років, загиблими учасниками антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

У загальноосвітніх навчальних закладах проведено Урок мужності «Україна гідна свободи», присвячений патріотизму й мужності громадян, організовано перегляд тематичних документальних та художніх відеоматеріалів про боротьбу за незалежність нашої держави.

Також серед школярів відбувся конкурс малюнків на тему: «Мій рідний край, що зветься − Україна», підготовлено фотовиставки, присвячені героям України.

У шкільних бібліотеках організовано виставки на тему: «Моя земля-земля моїх батьків». Усі бажаючі відвідали історико-краєзнавчий музей ЗНЗ№5, де переглянули експозиції, присвячені сучасним подіям в Україні.

Низку заходів для дітей та підлітків підготували та провели працівники міської дитячої бібліотеки, серед яких: для учнів 7-9 кл. - хвилини історії: «Нові часи, нові герої», для учнів 3-4 кл. - патріотичні бесіди на тему: «Революція Гідності та Свободи. Як це відбувалось».

Заходи спрямовані на віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору, вшануванню пам'яті про загиблих захисників рідної землі та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття.


adm. - 21.11.2017.