Logo

Telegram
Facebook

Депутати затвердили ставки місцевих податків і зборів на 2020 рік


Під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулася 41сесія міської ради VІІ cкликання. Під час засідання прийнято 29 рішень.

Згідно з чинним законодавством України, до 15 липня поточного року міські ради повинні прийняти місцеві податки та збори на наступний рік. Тож у першому блоці питань черги денної депутати заслухали питання про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста та звіт про виконання бюджету міста за 1 квартал 2019 року, ухвалили рішення про місцеві податки та збори на наступний 2020 рік, які є основним джерелом надходжень міського бюджету.

Зокрема встановили ставки єдиного податку фізичних осіб-підприємців, транспортного податку, ставки та пільги із сплати земельного податку, на нерухоме, відмінне від земельної ділянки.

Також затвердили перелік адміністративних послуг, які надаються через центр надання адміністративних послуг Синельниківської міської ради; проект «Капітальний ремонт частини покрівлі дошкільного навчального закладу №12 по вул. Миру,12 м. Синельникове Дніпропетровської області» для участі в обласному конкурсі проектів і програм розвитку місцевого самоврядування; договори про пайову участь у розвитку інфраструктури м. Синельникове.

Депутати надали згоду на розроблення детального плану території для будівництва індивідуальних гаражів по вул. Виконкомівській в районі нежитлової будівлі №179, затвердили детальний план території для будівництва індивідуальних гаражів по вул. Коцюбинського Михайла в районі житлового будинку 194-а.

Серед комунальних питань – затвердили перелік об’єктів, що є власністю територіальної громади м. Синельникове. Надали згоду на безоплатне прийняття до комунальної власності територіальної громади міста квартир у житловому будинку на вул. Миру,12А, придбаних Державною іпотечною установою, що перебувають в управлінні Головного управління МВС України в Дніпропетровській області, та на прийняття до комунальної власності територіальної громади м. Синельникового об’єкту «Захист від підтоплення та затоплення вулиць Київська, Молодогвардійська, Харківська, Георгієвського, Жлоби м. Синельникове Дніпропетровської області (реконструкція)».

Ухвалили низку рішень із земельних питань. Серед них - про безоплатну передачу у власність земельних ділянок громадянам на території Синельниківської міської ради; про надання дозволу синельниківцям на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність чи в оренду для будівництва індивідуальних гаражів.


adm. - 31.05.2019.