Logo

Telegram
Facebook

Бюджет міста на 2021 рік прийнято!


17 грудня 2020 року під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулася третя сесія міської ради VІІІ скликання.

Під час засідання народні обранці вирішили кадрові питання, прийняли головний фінансовий документ Синельникового – кошторис міста на 2021 рік, ухвалили низку рішень з комунальних та земельних питань.

Депутати підтримали пропозицію міського голови та затвердили першим заступником з питань діяльності виконавчих органів міської ради Володимира Яковіна. Перший заступник працюватиме на цій посаді вже втретє, координуватиме питання житлово-комунального господарства.

Соціальною сферою відтепер опікуватиметься заступник міського голови Сергій Бірюков.

Заступником міського голови з питань соціально-економічного розвитку міста затверджено Вадима Кравченка.

Обов’язки керуючої справами виконавчого комітету міської ради виконуватиме вже вдруге Лілія Журавель.

Депутати також затвердили структуру Синельниківської міської ради та її виконавчих органів, кількісний та персональний склад виконавчого комітету Синельниківської міської ради VІIІ скликання.

За словами начальника фінансового управління Лариси Кірпічової, бюджет міста на 2021 рік сформовано відповідно до Бюджетного кодексу, інших чинних нормативно - правових актів чинного законодавства, прогнозних показників соціального та економічного розвитку міста.

Бюджет міста є збалансованим. Загальний обсяг доходів та видатків, з урахуванням дотацій і субвенцій з інших бюджетів, становить 217,6 млн. грн.. У порівнянні з бюджетом цього року, бюджет громади на 2021рік більший на 3,3 %.

Видаткову частину бюджету буде спрямовано на фінансування захищених статей, а також на розвиток соціальної та інженерно - транспортної інфраструктури міста у відповідності до 17 міських цільових програм. До окремих із них депутати ухвалили низку змін та доповнень.

Так, наприклад, у зв’язку з тим, що в місті запрацював новий пільговий автобусний маршрут (2а), збільшено фінансування на виплату автоперевізнику компенсації за пільговий проїзд мешканців міста в рамках Програми соціального захисту окремих категорій громадян у м. Синельниковому на 2019-2023 роки.

У міській програмі «Здоров’я населення м. Синельникового на 2020-2024 роки» відтепер передбачено захід щодо забезпечення додатковим добровільним страхуванням 113 медичних працівників інфекційного відділення міської лікарні, які працюють з хворими на COVID-19, на випадок інфікування коронавірусом.

Депутати ухвалили рішення, згідно з яким надали згоду на прийняття до комунальної власності територіальної громади міста об’єкта «Капітальний ремонт загальноосвітньої школи №7 у м. Синельникове Дніпропетровської області», що перебуває на балансі Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації. Нещодавно тут завершені масштабні ремонтні роботи. Сьогодні це – єдиний в місті навчально-виховний комплекс, де працюють два підрозділи – школа та дитячий сад. Він теплий, сучасний, з новою матеріально-технічною, спортивною базами, де здобувають освіту понад 600 дітей.

Також депутати погодили штатний розпис новому комунальному підприємству «Благоустрій» Синельниківської міської ради.

Серед земельних питань народні обранці ухвалили рішення про безоплатну передачу у власність земельних ділянок громадянам на території Синельниківської міської ради. Затвердили склад комісії із самоврядного контролю за використанням та охороною земель територіальної громади міста Синельникове (Уповноважений орган). Своїм рішенням депутати припинили дії договору оренди земельної ділянки, укладеного з ТОВ «ФОРТУНА-БІЗНЕС» та надали земельну ділянку в оренду АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі».

За старою доброю традицією наприкінці засідання привітали депутата-іменинника, який відзначив день народження у міжсесійний період.


adm. - 17.12.2020.