Logo

Telegram
Facebook

Афганістан, ти – вічний біль…


25 грудня 2015 року виповнюється 36 років з дня вводу радянських військ до Республіки Афганістан. Майже 10 років тривала та далека, офіційно не оголошена, війна. 15 лютого 1989 року вона нарешті закінчилася, залишивши після себе тисячі жертв, сльози і горе в мирних родинах.

У цей день у концертній залі Синельниківської школи культури та мистецтв відбувся вечір, приурочений пам’ятній даті. У заході взяв участь перший заступник міського голови Володимир Яковін, заступник міського голови Тетяна Кучерук, воїні-афганці та члени їх сімей, представники громадськості.

Від імені міського голови Дмитра Зражевського до присутніх звернувся Володимир Яковін, зазначивши, що крізь пекло і страхи Афганістану пройшли і 107 мешканців міста Синельникового, більшість з яких були нагороджені бойовими орденами і медалями, на превеликий жаль 4 з них загинуло. «Сьогодні в місті проживає 86 воїнів-афганців. Знайшовши в собі силу, вони повернулися до звичного повсякденного життя: працюють у різних установах і на підприємствах, приймають активну участь у суспільно-політичному і культурному житті міста. Ветерани афганської війни беруть участь у бойових діях на території проведення АТО, вчать молодих воїнів української армії, як захищати свою землю. Тут, на мирній землі, приймають активну участь у волонтерському русі по підтримці армії, допомагають нашим воїнам-землякам, які зараз знаходяться на сході України. Тож дякую кожному за сумлінне виконання військового обов’язку у ті далекі роки, за особистий внесок у справу патріотичного виховання молоді, за благодійну діяльність заради повернення миру на українську землю в наші дні», - сказав представник міської влади.

Володимир Яковін вручив воїнам-афганцям відзнаки Президента України – пам’ятні медалі «25 років виведення військ з Афганістану» та квіти.

Пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів учасники заходу вшанували хвилиною мовчання.

Далі до уваги присутніх була представлена тематична концертна програма, підготовлена учнями та викладачами школи культури та мистецтв, солістами Емілією Гуменік та Анною Яценко.

По завершенню заходу, воїни – афганці поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим побратимим, що знаходиться у центральній частині міста.

pb121451.jpg
pb121450.jpg
pb121464.jpg
pb121474.jpg
pb121439.jpg


adm. - 25.12.2015.